Anar al contingut

GEST SIMBÒLIC

L'Ajuntament de Barcelona demana el trasllat de Junqueras, Forn i els Jordis a presons catalanes

El consistori aprova una declaració institucional impulsada pels comuns amb el suport de les forces independentistes

Toni Sust

L'Ajuntament de Barcelona demana el trasllat de Junqueras, Forn i els Jordis a presons catalanes

FERRAN SENDRA

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dimecres una declaració institucional que reclama el trasllat immediat a presons catalanes d'Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, tots ells en presó preventiva pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics.

La moció, presentada aquest dimecres davant la comissió de presidència del consistori i que es llegirà al final de la reunió, ha sigut impulsada per Barcelona en Comú amb el suport dels partits independentistes i el rebuig del PSC, el PP i Ciutadans.

El text subratlla el "rebuig" de la capital catalana a la mesura cautelar i considera que "l'allunyament penitenciari" és un "càstig social" que equipara amb la política de dispersió penitenciària que va aplicar l'Estat amb els terroristes d'ETA. Al seu parer, "vulnera els drets reconeguts en el dret internacional i atempta contra els drets humans". Per això, defensa que, mentre no es produeix la seva sortida de la presó, Junqueras, Forn i els Jordis siguin traslladats a una presó catalana.

L'ajuntament, que està preparant una recepció per als familiars dels empresonats, també adverteix que l'aplicació de la presó preventiva com a mesura cautelar en aquest procés "dificulta la normalització de la situació política a Catalunya".