INVESTIDURA

Junts per Catalunya estudia presentar una querella criminal contra el Govern

Rull qualifica el recurs anunciat contra la candidatura de Puigdemont "d'exercici d'intimidació de primera magnitud"

zentauroepp41597914 el conseller destitu t josep rull at n la premsa durant la f180114183302

zentauroepp41597914 el conseller destitu t josep rull at n la premsa durant la f180114183302 / Jordi Bataller

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Junts per Catalunya està estudiant presentar una querella criminal contra el Govern de Mariano Rajoy, que aquest divendres està previst que recorri davant el Tribunal Constitucional la designació de Carles Puigdemont com a candidat a la investidura per part del president del Parlament, Roger Torrent.

"Ens plantegem presentar una querella criminal contra el Consell de Ministres a l'empara del Codi Penal" perquè l'acció que va anunciar ahir el Govern i que es materialitzarà és "un exercici d'intimidació de primera magnitud", ha afirmat l'exconseller i diputat de JxCat Josep Rull, en declaracions a la Cadena SER.

El diputat ha considerat que l'article 498 del Codi Penal justifica la seva actuació. "L'article 498 fa referència a la utilització de la força, intimidació o amenaça perquè càrrecs públics no puguin accedir amb tota normalitat a exercir les seves funcions", ha explicat, alhora que ha criticat que la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, plantegés recórrer una cosa que encara no ha passat: "No es pot atacar una hipòtesi que no existeix en aquests moments".

Petició al TC

Notícies relacionades

Per aquests motius, encara que creu possible la suspensió de la candidatura de Puigdemont per part del TC, ha demanat al tribunal que es pronunciï en la mateixa línia que el Consell d'Estat, que va rebutjar la viabilitat del recurs abans de la investidura. I ha recordat que en democràcia "qui decideix inhabilitar o limitar els drets polítics són els tribunals, no el Govern".

Per una altra part, Rull ha reiterat el mantra de JxCat que no hi ha "cap candidat alternatiu" a Puigdemont per a la investidura, perquè, ha afegit, "aquest pla A és viable, legal, legítim i en una legalitat basada en la Constitució i en l'Estatut".