Els policies i guàrdies civils desplegats a Catalunya se n'aniran abans de final d'any

El Ministeri de l'Interior ordena la sortida de manera progressiva des d'aquest dimarts i fins dissabte dels agents de reforç per fer front al desafiament independentista

undefined40281931 barcelona 25 09 2017  pol tica   retirada de policias nacion171226155848

undefined40281931 barcelona 25 09 2017 pol tica retirada de policias nacion171226155848

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ministeri de l'Interior ha donat instruccions per posar fi de manera progressiva des d'aquest dimarts fins dissabte, dia 30, al desplegament de reforç a Catalunya de policies i guàrdies civils per fer front al desafiament independentista, han informat fonts policials.

L'ordre és que com a molt tard el dissabte dia 30 es retirin els dos vaixells que segueixen atracats a Barcelona per allotjar part dels agents mobilitzats des de diferents punts de la geografia espanyola, donant així per acabada l'operació Copèrnic amb què es va desplegar un dispositiu sense precedents.

Sortida del 'vaixell Piolín'

El 16 de novembre va sortir des del port de Barcelona el ferri Moby Dada Moby Dada, conegut popularment com el vaixell de Piolín, molt criticat per les condicions de salubritat en què hi convivien policies i guàrdies civils. En l'actualitat donen servei el GNV Azzurra i el Rhapsody.

Notícies relacionades

El ministeri ha gestionat altres crisis pels problemes amb el menjar -aquest mateix dimarts s'ha obert una investigació pel menú ofert la nit de Nadal al ferri Rhapsodynit de NadalRhapsody-, les dietes i els descansos, i també amb els escraches que es van portar a terme en diversos hotels després de les actuacions policials per intentar evitar la votació del referèndum de l'1 d'octubre, complint amb el mandat judicial.

Xifra desconeguda

"El dia 30 ja no quedaran efectius desplaçats amb motiu dels últims esdeveniments", han explicat les citades fonts, que destaquen que seguiran a Catalunya els policies i els guàrdies civils que formen part de la plantilla fixa en aquesta comunitat autònoma. El Govern ha declarat secret d'Estat el desplegament policial de reforç, que, segons diverses fonts policials, es xifra entre 4.000 i 6.000 agents.