Anar al contingut

El vaixell de Piolín salpa buit de Barcelona

El polèmic creuer de policies amb dibuixos dels Looney Tunes al buc abandona el port

Tots els agents han sigut reallotjats en hotels de Catalunya

Guillem Sànchez / Barcelona

El vaixell Piolín abandona Barcelona. / ATLAS VÍDEO/ FOTO: FERRAN SENDRA

El Ministeri d'Interior retirarà aquest dijous del port de Barcelona un dels dos creuers que s'han convertit en hotels flotants per a policies destinats a Catalunya. Concretament el que desapareixerà serà el vaixell amb dibuixos dels Looney Tunes.

La presència d'aquests dibuixos gegants al buc -entre els quals hi ha el canari Piolín- ha provocat que col·loquialment s'hagi batejat l'embarcació com el vaixell de Piolín o els seus inquilins armats com a piolins.   

Fonts d'Interior aclareixen que tots els agents allotjats en aquest creuer seran reubicats en hotels catalans. La intenció del Govern espanyol és anar traient els policies de tots els creuers progressivament perquè pernoctin en terra ferma, fins que arribi l'hora de retornar definitivament al seu lloc d'origen.

Amb motiu del referèndum independentista de l'1-O, el Ministeri d'Interior va desplaçar milers d'agents d'unitats d'intervenció, tant de la Guàrdia Civil com del Cos Nacional de Policia (CNP) a Catalunya. La xifra exacta de funcionaris enviats temporalment per contenir el procés es desconeix. Oscil·la entre els 8.000 i els 10.000 agents.

Encara no hi ha cap data de tornada per a aquests policies, malgrat que des de les institucions catalanes s'ha demanat reiteradament que marxin. La seva estada aquí ha desencadenat diversos incidents amb la població. Sobretot durant els dies posteriors a les càrregues policials per requisar urnes. Nombrosos veïns de poblacions com Pineda de Mar o Calella van protestar iradament aquells dies davant els hotels que allotjaven alguns antiavalots per demanar que se n'anessin.