recompte definitiu

Ciutadans perd un diputat en favor del PP

Els populars prenen un escó a Arrimadas a la circumscripció de Tarragona i C's es queda en 36 diputats

alejandro-fernandez

alejandro-fernandez / LLUIS GENE (AFP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ciutadans tindrà 36 diputats al Parlament de Catalunya, no 37, com va donar l'escrutini fet després de les eleccions del 20 de desembre, en què va guanyar la força taronja. Després de la comptabilització del vot exterior, la força encapçalada per Inés Arrimadas ha perdut un dels escons aconseguits a Tarragona en favor del PP, que d'aquesta manera passarà a tenir quatre diputats al Parlament, en lloc dels tres comptabilitzats la nit electoral, segons ha donat a conèixer aquest diumenge TV-3.

Amb el canvi de resultats, Alejandro Fernández s'incorporarà al Parlament al Grup Mixt en què estaran els populars. Malgrat sumar un nou escó, el PP ha registrat uns mals resultats en aquestes últimes eleccions, després de perdre set diputats respecte a les del 2015.

Notícies relacionades

Tarragona era la circumscripció electoral on les dues forces conservadores es van disputar aquest escó, fins al punt que no va ser gairebé fins a l'últim moment, amb més de 90% del vot comptabilitzat, que es va decidir el diputat cap a C's, en lloc del PP.

Malgrat la pèrdua d'un diputat, C's es mantenen com el partit amb més diputats obtinguts en les eleccions (36), seguit de Junts per Catalunya, amb 34, i ERC, amb 32 escons. Aquestes dues forces no han modificat els seus resultats després del recompte del vot exterior.