ATEMPTATS A CATALUNYA

Puigdemont: "No sabem si la deslleialtat del CNI ha impedit evitar morts"

L'expresident dona per "demostrada" la relació entre l'imam de Ripoll i els serveis d'intel·ligència

zentauroepp41082513 graf1103  brujas  b lgica   25 11 2017   el expresidente del171127131715

zentauroepp41082513 graf1103 brujas b lgica 25 11 2017 el expresidente del171127131715 / Horst Wagner

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'expresident de la Generalitat i candidat de Junts per Catalunya al 21-D, Carles Puigdemont, ha lliscat la sospita que els atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d'agost podrien haver-se evitat si no fos per la "deslleialtat" del CNI. Una afirmació que llança després de conèixer-se que el servei d'intel·ligència de l'Estat va mantenir contacte amb l'imam de Ripoll Abdelbaki es Satty, inductor de la massacre de la Rambla.

En una entrevista des de Bèlgica amb 'El Nacional', Puigdemont ha assegurat que la relació del CNI amb l'imam "obre moltes preguntes" i "crea moltes desconfiances en el sistema de seguretat espanyol". "No han sigut lleials als ciutadans. Per culpa d'aquesta deslleialtat no sabem si no hem pogut evitar un atemptat i molts morts. No ho sabem", ha sostingut.

Relació "demostrada"

Segons el candidat de JxCat, a l'agost el Govern català ja sospitava dels contactes de Satty amb el CNI, però no podria aportar proves d'una relació que ara dona per "demostrada". El CNI va reconèixer haver-se posat en contacte amb l'imam quan estava pres a la presó de Castelló, però va adduir que es tractava del protocol habitual que se segueixen amb qualsevol reclús involucrat en causes de gihadisme, sense que això signifiqui que acabi sent confident dels serveis secrets espanyols.

Notícies relacionades

A més, Puigdemont ha llançat altres preguntes sobre aquest mateix assumpte: "¿Fins on més arriba el braç llarg del CNI al nostre país? ¿Què fan més de 10.000 policies innecessaris a Catalunya, en un poble de pau? ¿Què es demostrarà d'aquí tres mesos sobre l''operació Catalunya'?".

I ha dinalitzat la seva reflexió amb un consell a tots els catalans: "Jo, per si de cas, recomanaria a la gent que fos molt prudent a l'hora de creure segons quines versions de l'Estat espanyol".