TRIBUNALS

El Tribunal Constitucional manté en llibertat per ara els assaltants de Blanquerna

Ha suspès cautelarment l'ingrés a la presó dels condemnats per l'atac el 2013

El Tribunal Constitucional manté en llibertat per ara els assaltants de Blanquerna

MARISCAL (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agències

El Tribunal Constitucional ha suspès cautelarment l'ingrés a la presó dels condemnats per l'assalt al Centre Cultural Blanquerna a Madrid el setembre del 2013, l'Onze de Setembre, mentre no resol els seus recursos d'empara contra les penes de prop de quatre anys de presó que els va imposar el Suprem.

Els sis recursos d'empara dels condemnats, que van ser admesos a tràmit el dia 17 de novembre, sol·licitaven la suspensió de les penes privatives de llibertat.

El TC va consultar aquest punt amb el fiscal i amb el seu informe favorable ha decidit mantenir els condemnats en llibertat mentre resol els recursos, com és habitual que faci quan les penes en joc no superen els cinc anys.

Notícies relacionades

L'Audiència de Madrid ja havia suspès el seu ingrés a la presó després de l'admissió a tràmit dels recursos per part del TC. El Tribunal Suprem (TS) va elevar el mes de gener passat les penes imposades per l'Audiència de Madrid als assaltants del Centre Cultural Blanquerna durant la celebració de la Diada del 2013 i va imposar condemnes pròximes als quatre anys, a l'haver aplicat l'agreujant de motius de discriminació ideològica.

El TC considera que els seus recursos presenten transcendència constitucional i mereixen ser estudiats, però l'admissió a tràmit no implica que la resolució final sigui favorable.