AUTOCRÍTICA DE L'INDEPENDENTISME

Marta Pascal: "No sé si governarem amb ERC"

La líder del PDECat admet que "la independència exprés no existeix" i requereix "grans majories"

"En algunes coses pensàvem que estàvem a punt i no ho estàvem"

marta

marta

1
Es llegeix en minuts

La líder del PDECat, Marta Pascal, ha respost aquest dimecres a la proposta de Marta Rovira de fer un "front comú" per al 21-DMarta Rovira  afirmant que la seva formació no contempla en aquests moments un govern de concentració amb ERC. "No sé si governarem amb ERC", ha afirmat Pascal en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio. "No sé si farem un govern de concentració. Primer guanyem, no ens posem en escenaris que si no fem una feina prèvia no es produiran", ha subratllat.

Pascal també s'ha sumat a l'autocrítica de l'independentisme. "Alguna cosa no hem fet bé perquè avui no puguem dir que som independents", ha apuntat Pascal, afegint-se així a Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí o Joan Tardà, que en les últimes hores han admès errors en el procés.

Pascal ha destacat que el projecte de la independència reclama "grans majories". "Això és el que la gent demanava", ha apuntat abans d'afegir: "Estem en fase de ser conscients que hem de ser més i trobar la manera que els compromisos adquirits es facin efectius".

Notícies relacionades

Ha reconegut, com ja ho va fer Comín o Tardà, que "en algunes coses pensàvem que estàvem a punt i no ho estàvem". I ha al·ludit a la reacció de l'Estat, que l'independentisme assegura que no esperava que fos la que ha sigut: "Amb un Estat brutal i violent la independència exprés no existeix".

La dirigent ha volgut llançar, no obstant, un missatge en positiu a les bases independentistes: "El que ha fet aquest país no s'havia fet mai abans. Alguna cosa ha fet aquest procés".