DISCURS OBERT

La intervenció de Pedro Sánchez en la reunió interparlamentària del PSOE, en directe

Va rebre queixes dels seus diputats després del canvi de vot en el tema català

fcasals40021947 gra215  badajoz  09 09 2017   el secretario general del psoe170909150826

fcasals40021947 gra215 badajoz 09 09 2017 el secretario general del psoe170909150826 / Oto

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / EP

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, reuneix aquest dimarts al Senat els diputats, els senadors i els europarlamentaris del seu partit, en una reunió en què intervindrà amb un discurs en obert, han anunciat fonts socialistes.

Aquesta trobada -fixada a les 11.00 hores- serà la segona reunió de coordinació que Sánchez mantindrà amb els parlamentaris socialistes des de la seva reelecció com a secretari general en les primàries del maig.

El líder socialista no té acta de diputat perquè va renunciar al seu escó per no votar la investidura de Mariano Rajoy fa un any, de manera que la seva presència a les Corts es limita a ocasions puntuals i sempre com a convidat.

Encara que Sánchez podria reunir el Grup Parlamentari Socialista tantes vegades com volgués, fins ara ha optat per limitar aquestes reunions.

Queixes després del canvi de vot

Fa dues setmanes, per exemple, Sánchez va decidir a última hora canviar el sentit del vot dels socialistes en una iniciativa de Ciutadans -el pas de l'abstenció al vot en contra del PSOE va provocar que el Congrés no recolzés les mesures del Govern central a Catalunya davant el desafiament sobiranista-, cosa que va provocar una petita rebel·lió en el grup, compost principalment per diputats afins a la presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, enfrontada a Sánchez.

Notícies relacionades

Diversos diputats es van queixar que aquest canvi en el sentit del vot no es consultés de manera prèvia amb el conjunt del grup i quatre d'ells van trencar la disciplina de vot i es van abstenir, encara que només la val·lisoletana Soraya Rodríguez va admetre que ho havia fet de manera deliberada, mentre que els altres tres, tots andalusos, van indicar als mitjans de comunicació que s'havien equivocat.

Fos com fos, aquestes abstencions van suposar un toc d'atenció a la direcció del Grup Parlamentari Socialista i al mateix Pedro Sánchez, i els van advertir que en qüestions d'aquest calat les decisions no s'han de prendre sense debat previ.