"OBLIGARÀ" EL PP A BUSCAR UNA SOLUCIÓ PACTADA

Sánchez critica la línia dura de Rajoy amb l'1-O

El líder del PSOE es desmarca del Govern central i assegura que el seu partit "l'obligarà a dialogar i pactar"

Iceta: "No podem aparèixer al costat dels que limiten drets"

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué / Badalona

"Puigdemont vol votar sense dialogar; Rajoy, dialogar sense votar, i el PSC, dialogar i votar", ha emfatitzat el primer secretari del PSOEPedro Sánchez, aquest dissabte davant un públic compromès amb les seves sigles congregat al teatre Blas Infante de Badalona. "ERC i el PDECat em diuen a mi que l'1-O va de fer fora Rajoy, quan ells van votar en contra d'una alternativa de Govern", ha vacil·lat, per sentenciar que "l'1-O només busca trencar la legalitat".

El líder socialista ha assegurat que al president de l'Executiu el farà fora "guanyant a les urnes democràtiques amb plenes garanties" i ha insistit que els socialistes no participaran en la "farsa del referèndum" perquè l'"única" fórmula per resoldre el dilema entre Catalunya i Espanya és que la seva força política s'erigeixi com a "pont per al diàleg": "Encara hi som a temps", ha assegurat als assistents.

Les crítiques a les actuacions de Rajoy per frenar l'1-O han protagonitzat tot el seu discurs. "Amb tot el que està passant. ¿De què serveix un govern que delega totes les seves funcions als tribunals? Sense llei no hi ha sortida, però sense política tampoc", ha sentenciat entre grans aplaudiments dels seus simpatitzants. I amb un to més combatiu, ha assegurat que el PSOE "obligarà Rajoy a dialogar i pactar" per resoldre el conflicte català. "No és moment de sigles, ni partits ni ideologies. Això va de sentiments, identitats, complicitats, convivència i democràcia, no de vots" i ha criticat que el president del Govern "tregui rèdit electoral d'aquesta confrontació territorial". 

Iceta critica que la resposta a l'1-O sigui "judicial i policial"

En un escenari de plena complicitat entre els dos líders socialistes, el primer secretari del PSCMiquel Iceta, ha furgat en les crítiques dels socialistes a Rajoy i ha assenyalat que és "legítim" que l'Estat intenti impedir el referèndum però que "en cap cas pot limitar els drets fonamentals dels ciutadans ni suspendre l'autonomia de Catalunya". "No podem aparèixer en cap cas al costat dels que volen limitar els drets de la gent", ha rematat referint-se a l'acusació de sedició per part de la fiscalia a les concentracions de rebuig a la macrooperació contra l'1-O. "¿Quin serà el pròxim pas? ¿Demà acusarem de sedició els piquets?", s'ha preguntat.

Notícies relacionades

"L'error de Mariano Rajoy ha sigut la seva incapacitat de dialogar, i la de l'independentisme, trencar la legalitat", ha assegurat Iceta, i ha criticat que l'"única" resposta de l'Estat per evitar la consulta sigui "judicial i policial". A set dies de la cita, ha recordat als caps dels dos Executius que encara estan a temps de dialogar i "evitar així un desastre". "Puigdemont Junqueras són dos homes temeraris que juguen amb foc i amb avantatge perquè tenen al davant Rajoy, l'home més previsible de la terra", ha dit. 

Iceta, previsor davant els rumors de part del sobiranisme que s'aventuren en una declaració unilateral d'independència (DUI), ha avisat que aquesta iniciativa és una "barbaritat" que els socialistes "combatran a peu i a cavall".