el pols sobiranista

Les portades de la premsa internacional sobre la jornada d'aquest dimecres a Catalunya

webportadareppublica

webportadareppublica

1
Es llegeix en minuts

La jornada d'aquest dimecres a Catalunya, marcada per la macrooperació policial contra el referèndum de l'1 d'octubre, és protagonista d'alguns dels diaris internacionals més rellevants. Els registres, les detencions i les protestes ciutadanes copen les primeres pàgines de mitjans de tot el món. Des del britànic 'The Independent', que titula 'La crisi d'identitat de Catalunya', fins al diari nord-americà 'Financial Times', que titula 'Les detencions fan protestar el carrer a Barcelona'. 

A continuació, algunes de les portades:

'THE INDEPENDENT'

La fotografia principal de la primera pàgina de 'The Independent' és per a les protestes a Barcelona. I titula  'La crisi d'identitat de Catalunya'. Al peu de la imatge s'explica que "la policia ha entrat a les oficines del Govern català per evitar un referèndum d'independència 'il·legal".

'LA REPUBBLICA'

El diari italià també guarda la foto principal de la portada per a les protestes a Catalunya. La imatge mostra un jove que porta una estelada davant dos agents de la Policia Nacional. També el titular principal de la primera pàgina del diari és per a la jornada viscuda ahir a Catalunya. El titular diu: 'Espanya, la guerra catalana'.

'FINANCIAL TIMES'

També aquest diari guarda la imatge principal de la portada per a la macrooperació policial contra l'1-O. 'Les detencions desencadenen protestar al carrer a Barcelona', encapçala com a tema destacat a la primera pàgina. 

'THE GUARDIAN'

El diari britànic destaca com a segon tema el xoc entre el Govern central i la Generalitat i guarda la foto principal per al terratrèmol a Mèxic.

'JORNAL DE NOTÍCIAS'

Notícies relacionades

El diari portuguès titula: 'Madrid utilitza la força contra els independentistes'. Acompanya el títol amb una fotografia de manifestants davant la Conselleria d'Economia.  

'LE FIGARO'

El francès 'Le Figaro' destaca breument el tema a la portada. "Catalunya: ofensiva de Madrid contra el referèndum".