EL POLS SOBIRANISTA

La reunió de la Mesa del Parlament del 16 d'agost no inclou la llei del referèndum en la seva ordre del dia

L'admissió a tràmit de la norma pot ser inclosa en els pròxims dies

jrico34407113 reunion mesa parlament  foto ferran sendra160622142454

jrico34407113 reunion mesa parlament foto ferran sendra160622142454 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Barcelona

Segueixen les incerteses sobre els pròxims passos del procés. La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha convocat aquest divendres la reunió de la Mesa del Parlament del pròxim dimecres, 16 d'agost, com estava previst. No obstant, segons han explicat fonts coneixedores de l'ordre del dia de la cita, en aquest no hi ha l'admissió a tràmit de la llei del referèndum.

La norma que regula l'1-O va ser registrada al Parlament per Junts pel Sí i la CUP el 31 de juliol i el més normal és que s'hagués debatut la seva admissió a tràmit en la reunió de la Mesa següent, que serà la del dia 16.

Notícies relacionades

La tramitació de la norma provocarà amb tota probabilitat el xoc entre el Govern central i la Generalitat, ja que el president Mariano Rajoy va anunciar a principis de mes que impugnarà la llei davant el Tribunal Constitucional quan la Mesa l'admetés a tràmit, sense esperar que arribés al ple, i el Govern català ha assegurat que no atendrà a una eventual suspensió de l'alt tribunal.

Les mateixes fonts expliquen que a partir d'ara s'obren tres escenaris: el primer, que s'ampliï l'ordre del dia en els pròxims dies i s'inclogui la tramitació de la llei; el segon, que JxSí i la CUP es guardin aquesta tramitació de la llei per més endavant per posposar el xoc amb l'Estat. El tercer escenari, el més complex, és que JxSí i la CUP considerin que no existeix el temps necessari per tramitar la norma com a proposició de llei, i ho fiïn al fet que ho presenti el Govern català com a projecte de llei, ja que els terminis d'aprovació són més curts.