EL DESAFIAMENT SOBIRANISTA

Ciutadans, al PSOE: una reforma constitucional "no es fa d'aquí a l'1-O"

Arrimadas retreu que Sánchez "agafi aquesta bandera" però sense una proposta integral

zentauroepp38500289 gra218  cerdanyola del vall s  barcelona   19 05 2017   la l170527181907

zentauroepp38500289 gra218 cerdanyola del vall s barcelona 19 05 2017 la l170527181907 / QUIQUE GARCIA

1
Es llegeix en minuts

La portaveu de Ciutadans i líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, ha instat aquest dimarts el PSOE a "prendre's amb més serietat" la reforma constitucional al mateix temps que ha retret als socialistes que "agafin la bandera" de l'actualització de la Carta Magna "sense tenir una proposta integral".

En declaracions a la Cadena SER, Arrimadas ha recalcat que la modificació constitucional "no és la vareta màgica" que acabarà amb els problemes a Catalunya, i ha avisat que "no acontentarà" els defensors del referèndum d'autodeterminació, com el president català, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras.

La dirigent del partit taronja, que ha insistit que Ciutadans defensa una actualització de la Carta Magna, ha apuntat que "sempre" estaran disposats a negociar aquest assumpte amb la resta de forces polítiques. Això sí, ha avisat el PSOE que una reforma constitucional "no es fa d'aquí a l'1 d'octubre", data en què la Generalitat catalana vol celebrar el referèndum d'autodeterminació a Catalunya. "No podem caure en l'error del PSOE", ha afirmat, per després afirmar que els socialistes estan "agafant aquesta bandera" de la reforma perquè "no tenen propostes" per a Catalunya.

Notícies relacionades

Segons la seva opinió, l'objectiu d'un canvi a la Constitució "no és convèncer" els independentistes "que no se saltin les lleis". "És un error considerar que se solucionarà fent una reunió per reforçar la Constitució", ha incidit Arrimadas, que ha recordat que per canviar la Carta Magna es necessita una majoria reforçada i, per a això, és necessari tenir el suport del PP.

En aquest sentit, ha assenyalat que al Congrés ja "s'ha parlat" d'un mecanisme per posar en marxa un grup de treball per abordar la modificació de la Carta Magna, alhora que ha retret al líder socialista, Pedro Sánchez, que busqui "fora" de l'àmbit del Parlament aquest mecanisme només perquè ell no té escó a la Cambra baixa.