CLAUSURA DEL CONGRÉS DEL PP VALENCIÀ

Rajoy presumeix que Espanya ja no està en la "indigència"

El president del Govern descarta qualsevol tipus de referèndum pactat amb Catalunya

 

  / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts
NACHO HERRERO / VALÈNCIA

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha tret pit aquest diumenge de la seva obra de Govern, de la recuperació de l'economia i del pla d'inversions en infraestructures: "Ja podem fer alguna cosa més que quan estàvem en la indigència", ha dit en el seu discurs de clausura del congrés del PP valencià.

Rajoy ha destacat que ara la situació econòmica és millor, i ha promès que hi haurà més recursos per prendre mesures i invertir en infraestructures. Com a exemple, ha assegurat que en aquesta legislatura s'acabaran diversos trajectes del corredor mediterrani que passen per la regió, en concret València-Alacant en la seva totalitat i Castelló-Vandellòs.

El president del Govern també ha fet un repàs de les bones perspectives econòmiques que, segons el seu Executiu, té Espanya. S'ha mostrat optimista davant la possibilitat d'arribar a un acord en els Pressupostos generals com abans es va fer amb el sostre de despesa i ha subratllat com a gran punt negre d'aquesta legislatura que es tombés el 'decret de l'estiba'. "Hi ha un tema en què espero que aviat arribi la responsabilitat, no pot passar que el Parlament d'una de les nacions més importants d'Europa li digui a un tribunal europeu que no està disposat a complir les seves sentències", ha remarcat.

REFERÈNDUM

Notícies relacionades

Sobre la situació política de Catalunya, el president del Govern ha descartat poder incloure en la reforma de la Constitució la possibilitat d'un referèndum sobre la independència de Catalunya. "¿A qui li passa pel cap que a la Constitució hi hagi un procediment per liquidar la unitat d'una nació? Això hi era en tres països. A l'URSS, a Iugoslàvia i a Etiòpia. I no faig més comentaris. I si la volen canviar que la canviïn però complint la llei", ha assenyalat. "Desconfieu dels adams. Dels que diuen que abans que arribessin ells no hi havia res. La història està aquí, no es pot discutir", ha afegit.

Rajoy també ha parlat de les negociacions sobre el 'brexit' i ha dit que la seva principal preocupació són els interessos i drets dels espanyols i europeus que hi ha al Regne Unit i dels britànics que resideixen a Espanya, "que són molts més", ha recordat. "Però convé recordar que tothom és responsable dels seus actes i en pateix les conseqüències i no és el mateix estar dins que fora d'Europa, i el que hi està dins està molt millor que el que hi està fora", ha subratllat.