CORRUPCIÓ.CAT

Artur Mas compareix al Parlament pels casos de corrupció a CDC, en directe

Tots els grups excepte Junts pel Sí havien demanat la compareixença de l'expresident després de la confessió de Millet i Montull en el judici del 'cas Palau'

1
Es llegeix en minuts

Artur Mas compareix aquest dimecres al Parlament per donar explicacions dels casos de corrupció en què està implicada CDC, el partit que va dirigir abans que aquest s'autoliquidés per donar pas al PDECat, força que també presideix. Els grups de l'oposició tenen l'oportunitat d'interrogar l'expresident de la Generalitat sobre el presumpte finançament il·legal de Convergència després que els exresponsables del Palau de la Música Fèlix Millet Jordi Montull confessessin davant el jutge que el partit va cobrar a través de l'entitat cultural comissions il·legals de Ferrovial a canvi d'adjudicacions d'obra públicaFerrovial .

La web d'EL PERIÓDICO ofereix en directe la compareixença de Mas.

Les diferents forces podran preguntar a l'excap del Govern, a més de pel 'cas Palau', pel denominat 'cas 3%', que investiga, en la mateixa línia, la presumpta adjudicació per part de la Generalitat, sota els governs de CiU, d'obres i infraestructures públiques a canvi de donacions a Convergència. Tots els grups excepte JxSí havien demanat la compareixença de Mas a la Cambra catalana.

Notícies relacionades

Mas compareixerà a la Comissió d'Afers Institucionals (CAI) del Parlament per respondre a les preguntes dels representants de l'oposició. Hi intervindran, per part de C'sInés Arrimadas; en nom de Catalunya Sí que es PotLluís Rabell; en representació del PSCMiquel Iceta; pel PPCAlejandro Fernández, i, per part de la CUPAnna Gabriel.

COMPAREIXENCES ANTERIORS

L''expresident ja va comparèixer al Parlament el 23 d'octubre del 2015 després de l'operació policial que va acabar amb el registre de la seu de CDC i la detenció de diversos dirigents del partit. Anteriorment, a principis de setembre del mateix any, havia anat a la Cambra pel mateix motiu, després de la primera tanda de registres al local de Convergència.

jgblanco37857801 artur mas parlament foto ferran sendra170329103347

jgblanco37857801 artur mas parlament foto ferran sendra170329103347 / FERRAN SENDRA