'El Mundo' assegura que un empresari implica directament Mas en la trama del 3%

Segons el rotatiu, el testimoni va indicar que Mas li va ordenar posar-se a les ordres de la seva mà dreta, Germà Gordó

 

  / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El diari 'El Mundo' informa aquest dissabte que un empresari ha implicat directament l'expresident Artur Mas en la trama del 3%. Segons el rotatiu, que cita el sumari  judicial, l'empresari ha relatat que va mantenir una reunió amb Artur Mas i la seva mà dreta, Germà Gordó, a la seu de CDC. 'El Mundo' no coneix la identitat de l'empresari, que "custodien en secret els investigadors".

Segons el diari, l'empresari ha manifestat que, en la trobada, Mas, llavors president de CDC, el va remetre a Gordó. Va afegir que va ser breu i que ho va fer amb les següents paraules: "Has de fer el que aquest et digui". L'empresari ha explicat  que la conversa es va produir en un context en què s'estava parlant de fer donacions a canvi de contractes públics.

AL DESPATX DE MAS

Notícies relacionades

Segons aquest testimoni, la reunió va tenir lloc al despatx de Mas a les dependències de CDC abans que fos nomenat president de la Generalitat  A partir d'aquella cita, i sempre segons el relat d'aquest empresari, no va tornar a tenir contacte en persona amb Mas. No obstant, va detallar que es va trobar temps després amb Germà Gordó en un acte a Tarragona, on rebia un guardó per la seva trajectòria empresarial.

Segons l'empresari, Gordó el va abordar i li va dir: "Tu no m'estàs obeint", en relació amb el fet que feia temps que no feia donacions a CDC. El donant va afirmar sentir-se "extorsionat" davant aquesta actitud, que va descriure com un "xantatge".