Ciutadans i el "perreo" independentista

El partit taronja demana explicacions al Parlament per l'article inventat de la revista 'Time Out' sobre un projecte de reggaeton per a la independència

img fsalles 20161215-154945 imagenes lv propias fsalles pxs-ku7d-u412643762792ozb-992x558lavanguardia-web

img fsalles 20161215-154945 imagenes lv propias fsalles pxs-ku7d-u412643762792ozb-992x558lavanguardia-web

1
Es llegeix en minuts

Ciutadans s'ha empassat una notícia de broma sobre "perreoindependentista i l'ha portat al Parlament per demanar explicacions. Es tracta d'un article publicat a la revista 'Time Out', en una secció setmanal d'humor d'Edi Pou. En l'article, titulat "PxS - PerreoPelSí" l'autor explica que el Departament de Cultura de la Generalitat ha donat una subvenció a aquesta associació independentista, creada per un jove dominicà resident a Cornellà, que defensa el reggaeton com a bandera. 

La formació taronja va donar per bona la informació i la diputada Sonia Sierra va presentar ahir dues preguntes a la Comissió de Cultura qüestionant els tràmits del Parlament a l'hora de repartir les partides pressupostàries a organitzacions com aquesta.

L'associació inventada té eslògans com 'Reggaeton per a la independència'; 'L'autonomia que ens fa falta és la de Don Omar' o 'Llibertat, amnistia i Papi Chulo cada dia'.

En l'escrit, Pou arriba fins al punt de plasmar unes falses declaracions d'una font del Departament de Cultura: "Analitzant el fracàs de Hillary Clinton, hem entès que si la comunitat llatina es mobilitza, el 'sí' triomfarà". 

Notícies relacionades

L'autor ha ironitzat a través del seu compte de Twitter sobre el fet que Ciutadans s'hagi cregut l'article i s'ha disculpat amb la formació.

Tota aquesta història ha deixat bocabadats els membres de la Mesa de la Comissió de Cultura quan han llegit la petició de les preguntes de Sierra, que ja han sigut retirades.