El PP aprofita el cas italià: "Els referèndums els carrega el diable"

La dimissió de Renzi serveix als populars per projectar Rajoy com "el líder amb més força després de Merkel"

tecnicomadrid25559744 italian prime minister matteo renzi  l  talks with his spani

tecnicomadrid25559744 italian prime minister matteo renzi l talks with his spani

1
Es llegeix en minuts
P. M. / MADRID

El PP no ha trigat aquest dilluns a intentar portar l'aigua al seu molí i aprofitar la victòria del 'no' a Itàlia per alertar del que podria passar a Espanya si s'obre el meló de reformar la Constitució i se sotmet a consulta una modificació de la llei de lleis. "Els referèndums els carrega el diable", ha alertat el número 3 del PP, Fernando Martínez-Maillo

El dirigent conservador ha recordat a més que només 35 diputats (i també 27 senadors) poden sotmetre a consulta de la ciutadania qualsevol canvi de la Carta Magna, encara que sigui de caràcter menor. EL PERIÓDICO ja va avançar dimarts que Mariano Rajoy tem tocar la llei fonamental perquè, en ple desafiament sobiranista i en una conjuntura molt fragmentada, els independentistes podrien aprofitar la circumstància per donar al referèndum legal un significat diferent. 

Notícies relacionades

Per això Maillo ha reiterat la posició del PP que, en primer lloc, els partits han de precisar què volen retocar de la Constitució i, en segon lloc, buscar el màxim consens possible. En la mateixa línia, el dirigent del PP basc, Alfonso Alonso, ha demanat "concreció i cautela" perquè la llei de lleis segueix sent, segons ell, "la principal font d'estabilitat política". 

El vicesecretari d'organització conservador ha aprofitat per subratllar que després de la dimissió de Matteo Renzi i l'anunciada renúncia de François Hollande, Rajoy emergeix com "el líder amb més força després d'[Angela] Merkel".