ENTREVISTA EN CANAL SUR

Susana Díaz: "Es pot ser secretari general d'un partit i president d'Andalusia"

La dirigent socialista veu compatibles els dos càrrecs si es prioritzen "els interessos de la gent"

Diu creure que Pedro Sánchez "ha fet el que ha pogut" encara que "no ha servit"

 

  / EFE / JULIO MUNOZ

2
Es llegeix en minuts

La presidenta de la Junta de AndalusiaSusana Díaz, ha considerat aquest dilluns que estar al capdavant d'una comunitat autònoma i de la secretaria general del PSOE pot ser compatible "sempre que es posin per sobre de tot els interessos de la gent". "No es pot ser socialista sense defensar Andalusia; un socialista porta a l'ADN la defensa de la igualtat, i per a Andalusia això és clau perquè quan hi ha desigualtat ens va malament", ha dit la dirigent socialista en una entrevista a Canal Sur Televisión.

"Per a mi -ha prosseguit- la gran garantia és ser socialista i defensar Andalusia, i es pot ser secretari general d'un partit i president d'Andalusia sempre que es posin per sobre de tot els interessos de la gent. Ser socialista i defensar aquesta terra és indissoluble", ha sentenciat.

Interpel·lada sobre si té decidit optar a la secretaria General del PSOE, ha indicat: "És que no es tracta de mi". Després, ha lamentat que es posi el "focus" en un debat de persones. "Primer parlem de què volem fer i després veurem qui té en aquest moment les millors condicions per posar-se al capdavant", ha apostat Díaz, que ha insistit que ella estarà on vulguin els seus companys.

Preguntada sobre si es penedeix d'alguna actuació en les últimes setmanes, ha assegurat: "Totes les decisions que prenc són pensant sempre en el millor per a la meva terra". "És molt important per a aquest país el que faci el PSOE; quan el PSOE està feble i distret a Espanya li va malament i a la majoria de la gent", ha reflexionat la presidenta andalusa, que ha afegiat: "L'altre vindrà després i parlarem de tot". 

Sobre l'aval al seu dia a Pedro Sánchez com a candidat a la secretaria general del PSOE, Díaz ha dit que llavors van votar per allò en el que creien, en un moment "difícil" en què el partit estava "dividit". "Pedro Sánchez ha fet el que ha pogut; segur que ha volgut fer el millor, però la realitat és que dos anys després no ha servit i hem de repensar quin és aquest projecte de majoria", ha ressaltat.

Tot i així, ha assegurat que mai li sentiran "una mala paraula" de ningú que hagi sigut secretari general del PSOE i ha assenyalat que si Sánchez va a Andalusia, dins de la seva gira anunciada per Espanya, "tindrà la porta oberta, com tots els companys que pensin que poden liderar un projecte al PSOE".

LA RELACIÓ AMB EL PSC

Notícies relacionades

Sobre el PSC, la presidenta andalusa ha reiterat que el seu desig és "seguir caminant de la mà", però "amb lleialtat". 

Prl que fa a l'acord de govern assolit a Euskadi entre el PNB i el PSEEuskadiPNBPSE, l'ha qualificat de "raonable" i ha assenyalat que obre "un camí diferent", per després considerar "sorprenent" que a Bildu i Podem "no els agradi" aquest pacte.