AVANÇ DE L'ENTREVISTA DE JORDI ÉVOLE A 'SALVADOS'

Pedro Sánchez: "Si Susana Díaz vol liderar el PSOE, que faci un pas endavant"

L'exlíder del PSOE demana als socialistes andalusos que reflexioni sobre el seu paper com a "factor d'estabilitat"

jjubierre36100328 30 10 2016 entrvista de jordi evole a pedro sanchez161030173409

jjubierre36100328 30 10 2016 entrvista de jordi evole a pedro sanchez161030173409

3
Es llegeix en minuts

Immers en la seva campanya per tornar a dirigir el PSOE, Pedro Sánchez llança aquest diumenge el seu primer dard a la seva principal adversària, la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz. Entrevistat per Jordi Évole en el programa 'Salvados' de La Sexta, l'exsecretari general socialista emplaça Díaz a "fer un pas endavant" i concórrer a les primàries per liderar el partit. A més, qüestiona el paper del socialisme andalús com a "factor d'estabilitat" en l'organització

"Si Susana Díaz vol governar el partit ha de fer un pas endavant i presentar-se al congrés. El socialisme andalús ha de reflexionar sobre el seu paper en el partit a nivell nacional, com a factor d'estabilitat", afirma Sánchez durant l'entrevista. En la conversa amb Évole, l'exlíder del PSOE també analitza la relació que ha mantingut amb Podem durant aquests 10 mesos de bloqueig polític i fa certa autocrítica sobre l'estratègia que ha seguit en aquest temps.

Es tracta de la primera entrevista que concedeix l'exlíder del PSOE després d'anunciar dissabte, dia 29, que renunciava al seu escó de diputat al Congrés, però també des que va deixar el càrrec de secretari general del partit en el convuls comitè federal de l'1 d'octubre, ja que des d'aleshores havia mantingut un discret silenci. Évole ja va entrevistar Sánchez en una edició de 'Salvados' que La Sexta va emetre el 21 de desembre del 2014.  

La seva aparició televisiva en el programa de Jordi Évole es produirà just un dia després de la seva renúncia i de la decisiva votació al Congrés de la sessió de investidura a Mariano RajoyinvestiduraMariano Rajoydesprés de les incerteses que havien provocat si optaria per l'abstenció (acatant el mandat de la direcció del seu partit i possibilitant així la reelecció del líder del PP com un exercici de "responsabilitat" i de "servei a Espanya", tal com va explicar Antonio Hernando aquest dijous) o si es decantaria pel rebuig a la continuïtat del president, una posició que havia abanderat i que va desencadenar la seva sortida del partit.

Al final, ha pres una tercera opció, per coherència amb la postura que havia defensat fins al moment i evitar mals majors. "Davant la decisió de la gestora de votar en bloc, o m'abstenia i trencava la meva paraula o mantenia el meu rebuig i anava en contra de una resolució del meu partit. No aniré contra el meu partit ni contra el meu compromís personal", va declarar, mentre advertia que això suposa "un pas al costat momentani", ja que llançarà la seva candidatura per a les primàries del partit de l'any que ve.

EL FUTUR DEL PSOE

Els motius d'aquesta renúncia, amb el debat sobre la controvertida abstenció socialista en la segona sessió d'investidura com a teló de fons, serà un dels temes estrella de la xerrada, però Évole n'hi plantejarà molts més: quin serà ara el seu futur al PSOE després de la seva decisió, què li sembla la gestió que està fent del partit la junta gestora, si s'ha sentit traït per algun company de files, què li ha semblat el paper que han jugat en aquesta crisi alguns líders històrics socialistes, quins errors creu que ha comès durant tot el procés...  

"És una entrevista en un moment delicat de la seva carrera política i tinc moltes ganes de fer-la perquè ell pugui explicar el que li passa, el que li passarà i el que li ha passat", va avançar aquest divendres Évole durant una intervenció en el programa d'Antonio García Ferreras 'Al rojo vivo', suposadament sense conèixer què passaria l'endemà.

RODATGE D'ÚLTIMA HORA

Notícies relacionades

L'entrevista s'haurà gravat de forma 'exprés' per arribar a l'emissió d'aquest mateix diumenge, ja que la conversa entre l'exlíder dels socialistes i Évole es rodarà aquest mateix dia al matí. "Teníem dues opcions per a la gravació. Una era dissabte a la tarda i l'altra diumenge al matí, i Pedro Sánchez ens ha demanat que sigui aquesta última", va explicar el periodista. Sánchez potser va optar pel diumenge per deixar que amainés la tempesta del seu anunci de dissabte i disposar del temps suficient per reflexionar i conèixer les opinions que generaven la seva decisió. 

MILITANTS DE BASE

A part de l'entrevista amb Sánchez, 'Salvados' abordarà també el futur del PSOE a través de les reflexions de quatre dels seus militants, que exposaran les seves diferents postures sobre els últims esdeveniments que han provocat un 'tsunami' en les files socialistes, des de la sortida de Pedro Sánchez al 'no' a l'abstenció a Rajoy. Els quatre ciutadans que participaran en la taula rodona són el madrileny Galo Gutiérrez, el català Miguel Ángel Soler, la valenciana Trini Castelló i l'andalusa Virginia Vera.