Santamaría apel·la al diàleg entre Catalunya i Espanya en la presa de possessió de Millo

El nou delegat del Govern demana escoltar "més i millor perquè se'ns percebi com a part de la solució"

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La pluja ha rebut el nou delegat del Govern a Catalunya, un Enric Millo que està disposat a aguantar el xàfec d'un càrrec complex. Prou que ho sap la seva predecessora, María de los Llanos de Luna, que s'ha ficat en diversos bassals en el lustre que ha sigut la representant del Govern en territori català. Millo, amb un caràcter més afable, confia a no sortir-ne tan esquitxat. Així ho espera Soraya Sáenz de Santamaría, que desitja que Millo l'ajudi a gestionar la carpeta catalana. A més d'insistir en el respecte a la legalitat i al marc constitucional, diàleg i entesa són les dues paraules que la vicepresidenta i el nou delegat han dit més vegades en les seves intervencions en la presa de possessió de Millo. 

"Espero que l'ajudin molt perquè serà ajudar-me a mi i jo estic necessitada d'ajuda", ha sentenciat al final de la seva intervenció la vicepresidenta del Govern i ministra d'Administracions Territorials. Després de recordar que "el caràcter de les persones marca l'empremta de les institucions", ha volgut destacar la "bonhomia" de Millo, a qui va trucar personalment per oferir-li el càrrec. D'ell n'espera que sigui els seus "ulls, orelles, la mà dreta i l'esquerra per construir el diàleg i l'entesa".

Notícies relacionades

Millo ha agraït la confiança de l'Executiu central i ha promès donar màxima continuïtat a la tasca de la seva predecessora, a la seva "bona amiga", que ha dit que havia deixat "el llistó molt alt". Això sí, el to de les seves paraules ha sigut ben diferent del bel·ligerant de Llanos de Luna. Responsabilitat, diàleg, acostament i entesa són els pilars essencials sobre els quals considera que s'ha d'assentar aquesta "nova etapa". I per això creu que la seva obligació serà escoltar "més i millor perquè se'ns percebi com a part de la solució i no un problema afegit a la ciutadania". Una tesi que també ha subscrit Sáenz de Santamaría, en un altre intent de rebaixar la tensió en les relacions entre Catalunya i Espanya.

Perquè quedés encara més clar a qui es dirigia, Millo s'ha passat al català per llançar un missatge. "Em comprometo en tot moment a tenir la mà allargada a tothom, al Govern de la Generalitat i a tots els ajuntaments catalans", ha assegurat davant l'atenta mirada de Raül Romeva, conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, i Ada Colau, alcaldessa de Barcelona. "Em poso a treballar intensament per acostar aquesta delegació a tota la societat catalana i convertir-la en un verdader punt de trobada per compartir, dialogar, unir esforços per construir una societat millor i més cohesionada". Un repte que sap que serà complex en un 2017 que s'entreveu d'altíssima intensitat política, amb el referèndum anunciat per Carles Puigdemont per abans del setembre de l'any que ve.