Suspès un acte de Felipe González a l'Autònoma de Madrid per un 'escrache'

Desenes de joves amb la cara tapada impedeixen una conferència de l'expresident del Govern

El PSOE acusa directament Pablo Iglesias d'haver incitat al boicot

’Les teves mans estan tacades de calç viva’, es podia llegir en una de les pancartes / JOSE LUIS ROCA VÍDEO: ATLAS

’Les teves mans estan tacades de calç viva’, es podia llegir en una de les pancartes
’Escrache’ a Felipe González a l’Autònoma de Madrid.
’Escrache’ a Felipe González per impedir-li l’entrada a l’Autònoma de Madrid.

/

1
Es llegeix en minuts

La conferència que l'expresident del Govern Felipe González tenia previst fer a la Facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Madrid (UAM) s'ha suspès davant la "violència" de la protesta de desenes de manifestants, que han abandonat l'edifici en un incident que ha durat gairebé una hora.

Uns 200 joves, la majoria amb la cara tapada per caretes o passamuntanyes, han taponat des de dins la porta de la facultat per impedir l'entrada a l'exlíder del PSOE cridant "Felipe González, estàs tacat de sang" i "assassins, no sou benvinguts". Els manifestants han desplegat una pancarta amb el lema 'No sou benvinguts: GAL, Papers de Panamà, cops d'Estat, terrorisme, manipulació, censura, tortura, oligarques'.

Notícies relacionades

El catedràtic de Dret Constitucional de la UAM Antonio Rovira ha anunciat la suspensió de l'acte i ho ha justificat per la "violència" dels manifestants. El portaveu de la gestora del PSOE, Mario Jiménez, ha acusat directament el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, d'haver "assenyalat" González amb les acusacions que va llançar durant el debat d'investidura de Pedro Sánchez, al·ludint al seu "passat tacat de calç viva", en referència als GAL. El dirigent socialista ha subratllat que els boicotejadors estaven "repetint les consignes" d'Iglesias.

González havia anunciat la seva participació juntament amb el president executiu del grup Prisa, Juan Luis Cebrián, en un "diàleg" titulat 'Societat Civil, Espanya i Europa. El futur no és el que era', dins de les jornades sobre Societat Civil i Canvi Global que se celebren des d'ahir a l'aula magna de la Universitat Autònoma.