Rita Maestre i Tania Sánchez: "No som nòvies o exnòvies de"

Les dirigents reclamen un "Podem per a totes" i reivindiquen que les dones també són protagonistes

 

  / JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

Les integrants d'Units Podem Rita Maestre i Tania Sánchez, portaveu a l'Ajuntament de Madrid i diputada nacional respectivament, han reclamat en un comunicat a través de les xarxes socials un "Podem per a totes" i han lamentat que es refereixin a elles com a "nòvies o exnòvies de".

Notícies relacionades

El text es publica l'endemà que es conegués que les dues dirigents presentessin una candidatura conjunta per intentar liderar el partit -que aquesta setmana ha obert el procés per renovar la seva direcció- a la Comunitat de Madrid. Després de conèixer-se el projecte, Maestre i Sánchez han criticat el tracte rebut per part d'alguns mitjans de comunicació i han defensat que "s'ha acabat el temps del monopoli polític masculí".

El projecte, batejat "Endavant Podem" -afí al sector 'errejonista' i que proposa una organització interna "més amable, femenina i descentralitzada"- ha sigut eclipsat per les seves protagonistes. Tania Sánchez, amb una llarga trajectòria en la política, ha sigut presentada en moltes ocasions com l'exnòvia de Pablo Iglesias. Rita Maestre, per la seva part, també ha figurat en molts articles, no pels seus mèrits sinó pels seus vincles amb el número dos del partit, Íñigo Errejón.