MOVIMENTS A LES FILES MORADES

Iglesias desdenya la candidatura afí a Errejón a Madrid

El secretari general de Podem avança que hi haurà propostes "molt millors"

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Pablo Iglesias no està disposat a cedir el control de Podem a Madrid sense presentar batalla. Si hi havia dubtes, el secretari general ha sortit aquest dijous a dissipar-los, al mostrar-se convençut que es presentarà una llista alternativa a la candidatura ‘errejonista’ que encapçalen Rita Maestre, portaveu a l'Ajuntament de Madrid, i Tania Sánchez, exdirigent d'IU enquadrada fins ara en el sector afí al líder. En un equilibri dialèctic complex, Iglesias ha assegurat a la vegada que vol mantenir “una distància prudencial” per no utilitzar el seu càrrec en benefici de ningú, però que està convençut que hi haurà “propostes molt millors”. 

Iglesias confirma que baixa a l'arena i assumeix l'envit. Ha eludit ratificar el secret a crits que el senador Ramón Espinar és la seva aposta per liderar la llista oficialista, però ho ha donat per fet, i ha aprofitat per criticar la candidatura de Maestre i Sánchez. “No comparteixo els que anteposen noms i fotografies a les propostes. Estic convençut que Ramón Espinar i altres seran capaços de fer propostes”, ha assenyalat.

ELS POSSIBLES NOMS

Notícies relacionades

¿Qui són els altres? Iglesias no ha abundat en els suports que intenta tancar per teixir una llista amb capacitat de guanyar, però poques hores després de conèixer la proposta dels ‘errejonistes’, que l'ha deixat estupefacte, el seu equip s'ha reunit al Congrés amb Miguel Urbán, cap dels anticapitalistes. Paradoxes. Urbán va ser el 2015 l'adversari polític del candidat llavors impulsat per Iglesias, Luis Alegre, que ara deixa la secretaria general autonòmica, càrrec que està en disputa. L'anticapitalista va perdre només per uns quants vots i tots tenen molt present encara l'empenta que va demostrar i la seva força d'arrossegament. De fet, des que es va obrir la crisi entre ‘pablistes’ i ‘errejonistes’, el líder va iniciar un acostament, i va passar a reivindicar Urbán en discursos i mítings de la nit al dia.

El secretari polític, Íñigo Errejón, satisfet amb una aposta que apadrina només entre bastidors, ha sigut prudent. “Nosaltres tenim processos oberts de debat. Això no són guerres, no són desafiaments, no són crisis. Són processos democràtics”, ha dit.