Rivera critica l'immobilisme de Sánchez i li demana que deixi de "bloquejar" el país

El líder de C's llança retrets també a Rajoy i deixa clar que preferiria un govern encapçalat per un president de consens

Debat d’investidura de Rajoy. Rivera, a Sánchez: Reflexioni. Podem controlar un govern que no té majoria absoluta. / J. L. ROCA / VÍDEO: ATLAS

Debat d’investidura de Rajoy. Rivera, a Sánchez: Reflexioni. Podem controlar un govern que no té majoria absoluta.
Debat d’investidura de Rajoy. Rivera: Hem demostrat que al centre hi ha la virtut.
abertran35334019 ciudadanos  citizens  party leader albert rivera  r  and and160831120142

/

1
Es llegeix en minuts

"S'equivoquen els que bloquegen, els que no són capaços de posar-se d'acord, aquells que pensen en els seus interessos de partit i, el que és pitjor, en els seus interessos personals". Aquesta ha sigut una de les principals línies argumentals d'Albert Rivera, que ha aprofitat la seva intervenció en la investidura de Mariano Rajoy per deixar anar contínues crítiques a Pedro Sánchez pel seu immobilisme. "Qui aspira a ser president del seu país, no pot ser un obstacle", ha afegit.

Rivera ha reiterat que de les 150 mesures acordades entre el seu partit i el PP, 100 són compartides pel PSOE, i van ser incloses en el pacte a què va arribar amb Sánchez en la legislatura fallida. Per això, ha demanat al líder de socialista que en lloc de "buscar les diferències", persegueixi "els punts d'unió" i se sumi al pacte. 

Notícies relacionades

El dirigent taronja també ha llançat retrets a Rajoy i a les polítiques conservadores del seu Govern, i ha deixat clar que el seu "ideal" hauria sigut que les tres forces constitucionalistes s'haguessin posat d'acord en un programa de reformes encapçalat per un nou president, de consens. Però "la vella política ho impedeix"; el PP perquè "no vol un govern nou, net de corrupció", i el PSOE perquè si no governa, pensa que qualsevol Executiu és "dolent", per això C's ha optat pel "pla b", dir "sí" a Rajoy per "desbloquejar Espanya" i impedir "unes terceres eleccions". 

Rivera ha desgranat les principals mesures de l'acord rubricat pel PP i C's i ha fet una lloança al paper de la seva formació per haver dedicat l'estiu a "treballar" i a buscar el que "uneix" els partits constitucionalistes, en lloc del que els "divideix".