DE TORNADA A LES URNES

Domènech: "No hi ha Govern sense referèndum"

Units Podem es planteja portar la consulta a una taula paral·lela per no obstaculitzar el pacte amb el PSOE

cmontanyes34414261 barcelona 22 06 2016  pol tica   xavier dom nech  160622211156

cmontanyes34414261 barcelona 22 06 2016 pol tica xavier dom nech 160622211156

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Pablo Iglesias estaria disposat a apartar el referèndum en una negociació per formar Govern. Així ho han reconegut fonts d'Units Podem, que han explicat que portarien la consulta a una taula paral·lela per aplanar un pacte amb el PSOE. Hores després que transcendís aquesta notícia, Xavier Domènech ha volgut reiterar el compromís amb el referèndum.

"Votar En Comú Podem és votar un referèndum. Els que ens voten tenen el compromís d'un referèndum. No hi ha Govern del canvi si no inclou el referèndum", ha asseverat aquest dimecres a RAC-1. "No hi ha Govern d'esquerres sense assumir el dret a decidir. Els que busquin bloquejar el Govern pel referèndum és que no volen Govern d'esquerres". 

Notícies relacionades

El candidat d'En Comú Podem s'ha passat tota la campanya explicant que, per sobre de línies vermelles, la consulta s'acabarà fent si arriben a la Moncloa i que la millor garantia perquè algun dia hi hagi una consulta a Catalunya acordada amb l'Estat és que el president sigui Iglesias, l'únic líder estatal que s'ha atrevit a defensar una solució a l'escocesa per al bloqueig en les relacions entre Catalunya i Espanya. Aquest dimecres ha aprofitat per recordar que és una proposta que fa dos anys defensava el PSC, i que Miquel Iceta, Carme Chacón i altres van dir que assumirien l'opció de la llei de la claredat del Quebec.

Domènech ha sigut contundent a l'hora de valorar la presumpta conspiració del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el director de l'Oficina Antifrau de CatalunyaDaniel de Alfonso, contra CDC i ERC per buscar draps bruts d'aquests partits abans de la consulta sobiranista del 9 de novembre del 2014. "És un cas com el Watergate. Un ministre que busca fabricar casos de corrupció per perseguir pràctiques polítiques hauria de dimitir i també el president, que ho sabia. Això perverteix el sentit de la democràcia". En aquest sentit ha aprofitat per recordar a CDC i ERC, que han atacat En Comú Podem durant tota la campanya, que el rival a batre és el PP. "Com que no dimitiran, se'ls haurà de fer fora del Govern".