Colau, Domènech i Errejón graven en vídeo el seu compromís amb el referèndum

Els dirigents reivindiquen la consulta davant l'onada d'acusacions d'ERC, CDC i la CUP per la "línia vermella"

Podem desdenya els atacs i considera que només obeeixen a la "desesperació" dels seus adversaris a Catalunya

Xavier Domènech, Ada Colau i Íñigo Errejón defensen el referèndum després del míting a Palma, aquest dijous.

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Surten a defensar el seu compromís amb el referèndum. Íñigo ErrejónAda Colau i Xavier Domènech han gravat un vídeo en què ratifiquen la seva promesa sobre la consulta catalana, més enllà de l'onada de crítiques llançades per ERCCDC i la CUP després del debat electoral de dilluns passat, a propòsit de si constitueix o no una línia vermella en la negociació per la governabilitat. Els dirigents van aprofitar el míting sobre la plurinacionalitat, aquest dijous a Palma, per preparar el vídeo. 

A l'escenari, tots van evitar fer comentaris directes sobre la polèmica, submergits en una campanya intencionadament blanca i gairebé anestèsica. La que va arribar més lluny va ser Colau, que, sense esmentar ningú, va advertir que no està disposada a enfangar-se en un foc creuat. "No caurem en les seves provocacions. Estan cada dia intentant furgar, intentant que ens barallem entre nosaltres, i som la gent de la fraternitat", va assenyalar.

Notícies relacionades

Posteriorment, va ser Errejón l'encarregat de renovar el compromís amb el referèndum davant Colau i Domènech. "(Podem i les seves confluències) és un model de la convivència que volem construir. És una confluència feta a base de reconèixer la plurinacionalitat, el dret dels pobles a decidir el seu futur i el dret democràtic per guanyar la convivència i per guanyar el futur junts", afirma el número dos de Podem.

Fonts de la direcció del partit morat asseguren que no veuen més recorregut a les crítiques a Catalunya i que els atacs obeeixen a la "desesperació" dels seus adversaris polítics que veuen com En Comú Podem pot arrasar com a primera força, segons vaticinen tots els sondejos electorals.