El 'jonqui dels diners', en una altra gravació del 'cas Imelsa': "Els diners, el repartiment, ja el faig jo"

Una altra conversa entre Benavent i l'exregidora de Cultura revela com van pactar una exposició per quedar-se amb les 'mordidas' del presumpte tripijoc

El presumpte comissionista d’Alfonso Rus, Marcos Benavent, aquest dimarts a l’arribar als jutjats de València.

El presumpte comissionista d’Alfonso Rus, Marcos Benavent, aquest dimarts a l’arribar als jutjats de València. / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts
LAURA L. DAVID / VALÈNCIA

Marcos Benavent, l'autodenominat 'jonqui dels diners' que va portar davant la fiscalia les gravacions que van desencadenar les detencions del 'cas Imelsa' que han posat de cap per avall el PP valencià, ha ratificat almenys una altra conversa que confirmaria el presumpte origen il·lícit dels diners que el PP va moure a l'Ajuntament de València.

Així ho ha desvelat aquest divendres el diari 'El Mundo', que destapa una altra conversa del sumari del cas entre els participants en la presumpta trama del 3% del PP valencià. La protagonitzen Benavent i l'exregidora de Cultura María José Alcón, la mateixa que en una altra conversa telefònica amb el seu fill va descriure el barrufeig dels bitllets de 500 euros pel qual està imputada per presumpte delicte de blanqueig com a "corrupció total", encara que després es va desdir al jutjat.

Notícies relacionades

En aquesta ocasió, la punxada telefònica pertany al gener del 2006 i Benavent i Alcón parlen del tripijoc de contractes per a una exposició que havia de tenir lloc a l'Institut d'Art Modern de València (IVAM) coincidint amb la celebració de la competició de la Copa Amèrica de vela a la ciutat.

PREU DE "COL·LEGUETA"

Segons la informació del diari, Benavent li diu a Alcón que ja ha fet les gestions amb una galeria d'art amb seu a Madrid per aconseguir les mateixes peces que s'havien d'exposar a un altre preu perquè "és col·legueta". El 'jonqui dels diners' li demana també a Alcón que col·loqui de comissari de l'exposició Kosme de Barañano, director de l'IVAM fins al 2004. Li diu: "Ell ve si ho tens clar". Les gestions es farien "per sota mà, tracte directe, fem comissari Kosme, arregla-ho". Abans d'acomiadar-se, Benavent encara té un últim missatge per a Alcón. "Els diners, el repartiment, ja el faig jo", li trasllada el que va ser mà dreta de l'expresident de la Diputació de València, Alfonso Rus.