Un altre empresari confirma el finançament il·legal del PP valencià

Antonio Pons admet l'acusació de la Fiscalia Anticorrupció a canvi de rebaixar la seva pena, segons la cadena SER

lpuig7852856 valencia 6 3 08  campa a electoral 9 m   mitin del160412105131

lpuig7852856 valencia 6 3 08 campa a electoral 9 m mitin del160412105131 / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts

Un altre empresari, i ja en són tres, ha confessat haver participat en el finançament il·legal del PP valencià durant l'època en què estava al capdavant del partit l'expresident Francisco Camps. Segons ha desvelat aquest dimarts la cadena SER, Antonio Pons Dols, president del grup Piaf, ha admès davant la Fiscalia Anticorrupció haver fet pagaments il·legals per finançar dues campanyes electorals a València i uns comicis generals. La confessió de Pons, que repercutirà en una rebaixa de la pena, se suma a la d'Enrique Ortiz i José Francisco Beviá.

Notícies relacionades

Al seu escrit, Pons reconeix que, juntament amb altres empresaris que tenien contractes amb la Generalitat valenciana, "va abonar de manera irregular" serveis electorals que el PP adjudicava a Orange Market, l'empresa filial de la 'trama Gürtel' a València. A canvi d'aquests pagaments, afegeix l'empresari, es beneficiaven de més contractes públics. Així, Pons va donar més de 30.000 euros al PP en les eleccions municipals i autonòmiques del 2007 i en les generals del 2008, en què va concórrer Mariano Rajoy com a candidat conservador. Camps va dirigir el partit al País Valencià entre el 2002 i el 2011, gairebé el mateix temps que va estar al capdavant de la Generalitat.

Segons recorda la cadena SER, Antonio Pons va ser adjudicatari de la majoria dels contractes de manteniment de la Diputació de Castelló en l'època en què la va presidir Carlos Fabra, que actualment compleix pena de presó pel 'cas Naranjax', per evasió fiscal. La fiscalia reclamava per a ell sis anys de presó, i l'empresari reclama després de la seva confessió que se li rebaixi la pena fins a un any i nou mesos.