'CAS GÜRTEL'

L'empresari Enrique Ortiz confessa el finançament il·legal del PP valencià

Al seu escrit de defensa admet que va col·laborar il·legalment en les campanyes del partit dels anys 2007 i 2008, segons revela la SER

jgblanco19813769 valencia 13 7 12 politica gurtel financiacion pp  160401102049

jgblanco19813769 valencia 13 7 12 politica gurtel financiacion pp 160401102049

1
Es llegeix en minuts

L'empresari Enrique Ortiz, processat en la causa de l'Audiència Nacional que investiga la branca valenciana del 'cas Gürtel', ha admès el finançament il·legal del PP en aquesta comunitat autònoma, segons ha revelat aquest divendres la cadena SER.

Ortiz ha fet aquesta confessió en el seu escrit de defensa, en què ratifica els arguments de les acusacions; això és, que amb l'objectiu d'aconseguir "un desplegament més gran" en les campanyes electorals de les municipals i les autonòmiques del 2007 i les generals del 2008, "el PP del País Valenciàa va contractar amb Orange Market serveis que es van abonar de manera irregular".

Segons consta al sumari, com que els empresaris, entre els quals hi havia Ortiz, tenien contractes amb l'Administració Pública, no podien fer donacions al partit. Així que van fer els pagaments a través d'Orange Market, la filial valenciana de la xarxa que dirigia Francisco Correa, per serveis "que realment no s'havien produït".

Ortiz, que es va fer popular després de fer-se públiques les converses d''amistat' amb la polèmica exalcaldessa d'Alacant Sonia Castedo, va pagar, segons els investigadors, 348.000 euros al PP en la campanya del 2008.

ATENUANT

Notícies relacionades

A canvi d'aquesta confessió, l'empresari reclama que se li apliqui l'atenuant de "confessió tardana dels fets" i que se li rebaixi la petició de condemna de quatre a un any i tres mesos de presó.

El 26 de febrer, el jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata va decretar l'obertura de judici oral pel cas del finançament il·legal del PP a València contra 20 persones, entre elles Correa i l'exdirigent conservador Ricardo Costa, així com 10 empresaris, un dels quals és Ortiz.