Ada Colau: "No allarguem aquesta agonia"

L'alcaldessa de Barcelona dóna per acabades les negociacions i proposa "millorar la fórmula" d'En Comú Podem si hi ha repetició d'eleccions

Considera positiu que Alberto Garzón pogués sumar-se a la força morada i titlla de "miop" Rajoy

 

  / AGUSTÍN CATALÁN

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

L'alcaldessa de Barcelona ha demanat posar fi a la situació d'interregne amb un govern en funcions i partits que no aconsegueixen teixir un acord. En un esmorzar informatiu a Madrid, acompanyada de la cúpula de Podem, Ada Colau ha assegurat que la ciutadania està cansada "d'escenificacions estèrils" i ha opinat que no s'ha de témer la repetició d'eleccions"No allarguem aquesta agonia", ha reclamat, i ha donat per amortitzada l'etapa oberta després del 20-D, en què no s'han aconseguit pactes de governabilitat. "Aquesta partida no dóna més de si", ha assenyalat.

Colau ha exposat que prefereix que el PSOE a última hora s'avingui a construir un govern de canvi, però, si no és així, ha assegurat que "no s'ha de tenir por a les eleccions". Si es repeteixen els comicis, ha apuntat que desitjaria repetir la confluència electoral amb Podem a través d'En Comú Podem, però ha obert la porta a una modificació d'aquesta aliança.

L'alcaldessa s'ha mostrat disposada a reeditar el pacte, però també ha assenyalat que potser es pot "millorar la fórmula" perquè aquesta vegada la formació catalana pugui aconseguir grup propi al Congrés, una opció que la mesa actual va impedir i que va obligar els seus diputats a integrar-se en el grup parlamentari de Pablo Iglesias. "Va ser una mala jugada. Si jurídicament es pot afinar la fórmula perquè sigui més difícil que ens neguin el grup propi, ho intentarem", ha reflexionat, però ha subratllat que la "filosofia" del pacte ha de ser la mateixa que va inspirar En Comú Podem el 20-D.

ACORD AMB IU

Notícies relacionades

Preguntada per noves aliances de cara a les eleccions, Colau s'ha mostrat favorable a un acord amb IU, paraules que ha pronunciat davant el portaveu de la federació d'esquerres, Alberto Garzón, convidat per l'alcaldessa a l'esmorzar informatiu. "Em semblaria positiu que s'hi pogués sumar", ha assenyalat. 

Colau ha insistit que el bloqueig de la situació política en el panorama estatal manté hibernades inversions necessàries i urgents a Catalunya, i ha exposat "la carpeta de Barcelona", les principals reivindicacions que fa al Govern en funcions de Mariano Rajoy, al qual ha acusat de "miopia".