Pablo Iglesias desvela com seria el referèndum de Podem

El líder de Podem explica que en la consulta que planteja "defensaria el 'sí' a un nou encaix constitucional de Catalunya a Espanya"

"El PSOE i Ciutadans ens van plantejar que els donéssim un xec en blanc", retreu sobre la reunió a tres

jcortadellas33434005 madrid 06 04 2016 el presidente del gobierno compa160406105916

jcortadellas33434005 madrid 06 04 2016 el presidente del gobierno compa160406105916 / J M Prats

1
Es llegeix en minuts
LAURA PUIG / BARCELONA

Després d'un cap de setmana d'intercanvi de retrets via carta i tuits, el secretari general de PodemPablo Iglesias, ha desvelat aquest dilluns com seria el referèndum que planteja el seu partit per a Catalunya. En una entrevista a RAC-1, Iglesias ha explicat que defensarien "el 'sí' a un nou encaix constitucional de Catalunya a Espanya", de manera que l'opció del 'no' seria la favorable a la independència.

Iglesias ha revelat així la fórmula que portarien a les urnes, després que els socialistes catalans li hagin retret en nombroses ocasions la seva indefinició sobre la consulta que defensa. Segons el líder podemista, aquesta fórmula no està tan allunyada "del que proposava el PSC fa dos anys".

La fórmula que ha desvelat aquest dilluns no va estar sobre la taula de la reunió a tres que dijous passat van mantenir els equips negociadors del PSOE, Podem i Ciutadans. De fet, "ni es va parlar del referèndum", ha afegit Iglesias, que ha aprofitat l'entrevista per donar la seva versió del que a passar en la citada trobada.

"XEC EN BLANC"

Notícies relacionades

Segons ha manifestat, la principal discrepància que va sorgir en la reunió va ser en matèria econòmica, ja que les propostes de Ciutadans "no tenen res a veure" amb les de Podem. Del que sí que es va parlar va ser de la composició del futur executiu. "Vam preguntar a Ciutadans si estaven disposats que entréssim al Govern i ells van dir que no", ha explicat Iglesias, abans de subratllar que els negociadors del PSOE van recolzar aquesta posició "amb la mirada".

"Som nous i ingenus, però que ens prenguin el pèl no és acceptable (...). Ens plantejaven que els donéssim un xec en blanc", ha afegit.