Santamaría assegura que l'opció de Rajoy no són les eleccions

La portaveu de l'Executiu central, no obstant, qualifica el vaticini de Rajoy a Cameron com un fet "probable" en el moment actual

 

  / J. M. PRATS

1
Es llegeix en minuts

La vicepresidenta del Govern central en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, ha tret ferro aquest divendres al vaticini que va fer la vigília Mariano RajoyMariano Rajoy al 'premier' britànic, David Cameron, sobre la celebració de noves eleccions el 26 de juny davant la impossibilitat de formar govern. Segons ella, es tracta d'una resposta lògica davant la "pregunta del milió" que es fa tothom (¿què passarà?) i, ha afegit, és "el més probable" que succeeixi si es té en compte que "en aquest moment" Pedro Sánchez encara no té els vots necessaris.

La número dos de l'Executiu, no obstant, ha considerat que la dels comicis no és l'opció preferida pel president del Govern en funcions, sinó "formar un govern d'àmplia majoria parlamentària, sigui de coalició o com sigui". Això sí, dirigit pel partit que més sufragis va tenir en les eleccions del 20 de desembre.

Notícies relacionades

En aquesta línia, Santamaría ha rebutjat l'opció de ser la número dos en un govern liderat per Sánchez tant "des del punt de vista personal" com "de partit".

Aquesta possibilitat comportaria el suport del PP a la investidura del candidat del PSOE, un suport que la portaveu de l'Executiu ha rebutjat de ple. "(Sánchez) no tindrà en cap cas ni el suport ni l'abstenció del PP", ha reiterat la vicepresidenta en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.