CAP A LA INVESTIDURA

Rajoy, a Cameron: "El més probable és que hi hagi eleccions el 26 de juny"

"No crec que surti [la investidura de Sánchez]", confessa a Brussel·les el president del Govern al seu homòleg britànic

“El més probable és que les eleccions siguin el 26 de juny”. / AP PHOTO / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha transmès aquest dijous al primer ministre britànic, David Cameron, i a altres líders europeus que "el més probable" és que hi hagi noves eleccions generals a Espanya el 26 de juny.

Rajoy ha comentat la situació política espanyola en algunes de les converses que ha mantingut amb diversos caps d'Estat i de Govern de la UE a Brussel·les, amb motiu de la reunió del Consell Europeu.

Juntament amb les imatges en les quals es veu conversant amb Cameron se sent el cap de l'Executiu espanyol com li explica que la sessió d'investidura a la qual es presenta el líder del PSOE culminarà amb una votació al Congrés el dia 5 de març.

"Jo crec que no sortirà", afegeix Rajoy abans d'explicar al seu homòleg britànic que "el més probable és que hi hagi eleccions el 26 de juny".

Aquesta és la data en què haurien de celebrar-se els comicis si ningú aconsegueix superar una sessió d'investidura dos mesos després de la primera votació a la qual se sotmetrà Sánchez.

Al comentar-li la data del 26 de juny, Cameron li ha traslladat que aquest pot ser també el dia que se celebri el referèndum que pretén convocar al Regne Unit perquè els britànics es pronunciïn sobre la seva permanència a la UE.

Rajoy també ha expressat la seva impressió que caldrà repetir les eleccions en la conversa que ha mantingut amb el primer ministre d'Estònia, Taavi Roivas.

Notícies relacionades

En les imatges de la xerrada se sent comentar que la situació està complicada i és probable que s'hagin de tornar a convocar eleccions.

A més, li explica el repartiment de forces ("un té 69, un altre 40 i després hi ha uns quants amb 7 u 8") i li assegura que és "un embolic enorme".