El PSOE tanca un acord amb la diputada de Coalició Canària

L'equip de Pedro Sánchez aconsegueix l'entesa amb Ana Oramas sobre mesures a l'arxipèlag

Els socialistes utilitzen els escàndols del PP per reforçar la investidura del seu candidat

undefined32856962 gra105 madrid  19 02 2016   los portavoces parlame160219134528

undefined32856962 gra105 madrid 19 02 2016 los portavoces parlame160219134528 / Ballesteros

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Només es tracta d'una diputada, però és el primer acord a què ha arribat el PSOE en les seves negociacions per aconseguir la investidura com a president del Govern de Pedro Sánchez. La parlamentària Ana Oramas, de Coalició Canària, ha anunciat aquest divendres que ha segellat un pacte per recolzar el secretari general dels socialistes. La primera votació serà el pròxim 3 de març, però perquè tiri endavant es necessita majoria absoluta, cosa que sembla molt improbable. La segona, per a la qual es requereix majoria simple, tindrà lloc dos dies després.

L'acord amb Coalició Canària no és global, només afecta matèries que tenen a veure amb l'arxipèlag i encara queden serrells per tancar. Però Oramas, que també ha lloat les converses entre el PSOE i Ciutadans, ha donat per fet que recolzaria amb el seu vot Sánchez. “No hi ha res que ens impedeixi recolzar el seu programa. Hem de fer un esforç d'acord fins a l'extenuació”, ha assenyalat la diputada.

LA CORRUPCIÓ

Notícies relacionades

Mentrestant, els socialistes utilitzen els continus escàndols del PP per intentar reforçar la investidura de Sánchez. L'últim d'aquests casos afecta el Canal d'Isabel II, l'empresa pública que gestiona l'aigua a la Comunitat de Madrid, en què els diners es van utilitzar per pagar campanyes d'imatge de l'expresident autonòmic Ignacio González.

“No hi ha dia que no coneguem un nou escàndol. D'aquí 12 dies hi ha una ocasió d'or per posar fi a la corrupció del PP”, ha dit el portaveu del PSOE al Senat, Óscar López.