Rivera convoca la seva executiva diumenge per informar de les negociacions amb el PSOE

Equips tècnics de socialistes i Ciutadans es reuneixen aquesta tarda per intentar avançar sense descartar nous contactes el cap de setmana

tecnicomadrid32712037 madrid 08 02 2016 politica ejecutiva de  c s ciuda

tecnicomadrid32712037 madrid 08 02 2016 politica ejecutiva de c s ciuda

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +
Gemma Robles
Gemma Robles

Directora de 'El Periódico de España'.

Especialista en Política

ver +

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha decidit convocar la seva executiva aquest diumenge a Madrid, a fi d'analitzar l'estat de les negociacions amb els socialistes per a la investidura de Pedro Sánchez, han confirmat fonts de l'organització taronja. Aquest divendres a la tarda hi haurà una nova reunió d'equips tècnics dels dos partits, una cita que en principi no tindrà cobertura mediàtica però a la qual C's atorga una gran importància per mesurar les possibilitats reals d'un acord amb el PSOE.

De fet, les fonts consultades no descarten que si aquesta tarda s'aconseguís desencallar alguns dels assumptes que impedeixen de moment un acostament més gran entre les dues formacions -la intenció dels socialistes d'apujar alguns impostos, cosa a què es nega l'equip de Rivera; la controvèrsia sobre el model o models de contractes laborals que hi hauria d'haver a Espanya, i el moment en què s'han de produir dimissions de càrrecs implicats en casos de corrupció, entre altres coses-, no es descarten més contactes durant el cap de setmana.

PODEM, IU I COMPROMÍS, A L'ESPERA

Notícies relacionades

La intenció de Ciutadans és donar a conèixer com més aviat millor si és realista pensar en un pacte d'investidura, o fins i tot de governabilitat, o si, en canvi, toca aixecar-se de la taula de negociació. El cas és que Rivera, que aquest dissabte protagonitzarà una altra reunió de partit sobre corrupció (tema estrella de les negociacions), ja ha demanat als seus que es preparin per a una reunió interna rellevant aquest diumenge. Els socialistes, de moment, no tenen cap convocatòria interna prevista.

Mentrestant, el PSOE segueix estudiant opcions també amb altres partits. Aquesta tarda hi ha cita al Congrés amb Coalició Canària. I segueix allargant la mà a Podem perquè s'assegui, com han fet els altres, en una sala on delegacions de les dues parts puguin analitzar les possibilitats d'entesa. Però Pablo Iglesias s'hi resisteix si no hi ha, prèviament, una cita amb Sánchez o si, com a segona opció, no hi ha en les pròximes hores una trobada 'a quatre'on també hi hagi cadires per a Compromís i IU, que ha impulsat aquest format.