Repartiment d'àrees del Govern que Artur Mas ofereix a la CUP

Junqueras assumiria les competències econòmiques, mentre que Munté i Romeva es repartirien la resta

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El líder de CDC, Artur Mas, va oferir aquest dimecres a la CUP alleugerir la seva cartera de responsabilitats com a president de la Generalitat i descarregar-se de competències a canvi que la força anticapitalista li brindi aquest dijous el seu suport en la segona votació d'investidura. Una proposta que Antonio BañosAnna Gabriel i Benet Salellas van rebutjar a la reunió que van mantenir amb el president en funcions al Palau de la Generalitat.

Així, segons el repartiment dissenyat per Mas, el republicà Oriol Junqueras seria vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, a més de president de la comissió delegada d'Economia i Ocupació, que coordinaria cinc departaments.

Notícies relacionades

Neus Munté i Raül Romeva també ocuparien vicepresidències i serien presidents, així mateix, de dues comissions delegades i es farien càrrec de quatre cadascun. L'avui vicepresidenta en funcions ocuparia PresidènciaSalutEnsenyament Cultura. El que va ser cap de llista de Junts pel Sí el 27-S, ExteriorsInteriorGovernació Justícia.

Aquest repartiment no va satisfer els anticapitalistes, que, al seu torn, es van mostrar oberts a la permanència de Mas al Govern sempre que no fos com a cap de l'Executiu. La creació de tres vicepresidències portaria implícita una reforma de la llei de la presidència de la Generalitat i del Govern. Tot plegat en una legislatura ja per si mateixa curta i en què la presidència de Mas podria ser encara més breu, a la llum del risc d'inhabilitacióinhabilitació per part del Tribunal Constitucional.