ENTREVISTAT A LA SER

Rajoy, sobre la subvenció a la Fundació Francisco Franco: "No ho sabia"

El president del Govern respon així quan li han preguntat pels 150.000 euros que rep l'entitat franquista

2
Es llegeix en minuts

Quan encara està recent en la memòria popular la frase "¿I l'europea?" que Mariano Rajoy va deixar anar davant el periodista d'Onda Cero Carlos Alsina quan aquest li va preguntar per la independència de Catalunya i la nacionalitat espanyola, aquest dimecres el president del Govern ha tornat a fer una relliscada quan Pepa Bueno li ha preguntat, en una entrevista a 'Hoy por hoy' de la cadena SER, per la subvenció de 150.000 euros que rep de l'Estat la Fundació Francisco Franco.

"Desconec el que m'acaba de dir. No ho sabia", ha respost Rajoy quan Pepa Bueno li ha preguntat per què en els quatre últims Pressupostos Generals de l'Estat no hi ha hagut diners per rescatar de les cunetes i de les fosses els cadàvers de les víctimes de la guerra civil i el franquisme i, en canvi, sí que hi ha diners per subvencionar la Fundació Francisco Franco.

Quan la periodista ha insistit al president si tenia alguna explicació per a aquest fet, Rajoy ha repetit: "És que no ho sabia. No ho sé. Ho desconec".

 

La Fundació Francisco Franco és una entitat privada que té com a objectiu difondre la figura del dictador Francisco Franco i fomentar la investigació sobre el règim franquista, sorgit després de la guerra civil i que va regir a Espanya fins a la mort del general, el 1975.

La 'no resposta' de Rajoy a la polèmica subvenció li ha suposat al president una pluja de crítiques a Twitter, on ràpidament els tuiters han recordat la relliscada d'Onda Cero i li han retret que no hi hagi diners per recuperar la memòria històrica. També han dubtat que no sàpiga res del tema. El comentari ha convertit en 'trending topic' l'etiqueta Fundació Francisco Franco.

 

 

 

  

Notícies relacionades