ENTREVISTA A LA SER

Rajoy avisa que al Govern no li "tremolarà el pols" davant el desafiament independentista

El cap de l'Executiu afirma que "sap el que ha de fer" i avisa JxSí i a la CUP que "no aconseguiran els seus objectius"

Rajoy: Aplicarem la llei, no entrarem en detalls. / EFE / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MADRID

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha avisat aquest dimecres que a l'Executiu central "no li tremolarà el pols" a l'hora d'intentar paralitzar la resolució independentista registrada dimarts per Junts pel Sí i la CUPresolució independentista .

En una entrevista a la cadena SER, Rajoy ha qualificat la proposició d'un assumpte "d'enorme gravetat", però ha assenyalat que el Govern "sap el que ha de fer" i els partits independentistes "no aconseguiran els seus objectius". "La llei s'aplicarà", ha dit, en línia amb el que va manifestar la vigília durant la declaració institucional que va llegir a la Moncloa.

Segons Rajoy, la Constitució té instruments suficients per garantir la unitat d'Espanya, la sobirania nacional i la igualtat dels espanyols, però ha assenyalat que actuarà "amb proporcionalitat" i segons com vagi veient els esdeveniments que es vagin produint. Així, davant la petició de Ciutadans perquè recorri immediatament la resolució, ha instat a no actuar amb ansietat i ha explicat que s'actuarà així que els serveis jurídics ho diguin.

L'ARTICLE 155

"Primer les coses s'estudien i després es prenen decisions sense equivocar-nos i sense sobreactuar", ha assenyalat abans de demanar tranquil·litat a tots els espanyols perquè el procés independentista "no tirarà endavant".

Notícies relacionades

Sobre la possible aplicació de l'article 155 de la Constitució per suspendre l'autonomia, Rajoy ha assenyalat que "procurarà" que el Govern no hagi de recórrer a l'aplicació d'un mecanisme que no s'ha utilitzat mai.

El cap de l'Executiu ha deixat caure, a més, que preveu reunir-se amb Pedro Sánchez Albert Rivera a la Moncloa, i ha assenyalat que ha parlat sobre aquest tema amb el Rei.