INFORME

Decau l'interès per les entrevistes de Rajoy a la tele

1
Es llegeix en minuts
MANUEL DE LUNA / BARCELONA

El que hagi de dir avui Mariano Rajoy en una entrevista televisiva interessa bastant menys que el que explicava fa només tres anys. Aquesta és la principal dada que es pot extreure dels escassos intervius que el president del Govern ha concedit a la televisió, mitjà en el qual ha passat de reunir una mitjana de 3.258.000 espectadors (i un 20,6% de quota), el 2012, a les 2.401.000 persones que va congregar aquest dilluns, 26 d'octubre, en 45 minuts d'entrevista. És a dir, ha perdut 857.000 persones i més de vuit punts d'audiència.

En el cas concret de Catalunya, on Rajoy ja d'entrada no concita cap especial interès mediàtic, també ha caigut el seu interès, encara que bastant menys que al conjunt d'Espanya. Tal com mostra el gràfic adjunt, manté un nivell d'espectadors similar al de fa tres anys (fins i tot una mica superior), però en el percentatge d'audiència també decau amb claredat (2,5 punts).

Notícies relacionades

El que es pot afirmar és que aquesta evident pèrdua d'interès pel que hagi de dir el president del Govern d'Espanya no ha vingut donada pel fet que s'hagi cremat davant de la pantalla: en tota la legislatura, només ha concedit sis entrevistes amb els mitjans audiovisuals, i la primera va ser pràcticament un any després de guanyar les eleccions. Són poques però, això sí, perfectament equilibrades: dues a cada un dels mitjans amb més audiència d'Espanya: TVE (que obre i tanca la legislatura), Tele 5 i Antena 3 TV.

També és interessant comprovar que, d'aquestes sis entrevistes, dues es van concedir en dos anys (2012 i 2014), i les quatre últimes en un de sol, el 2015, en el qual se celebren les eleccions generals.

Temes:

Mariano Rajoy