Homs assegura que hi haurà unitat independentista de cara a les generals

El conseller dóna a entendre que no serà necessàriament amb una llista única

Afirma que l'operació del 3% "lluny del desànim, em motiva"

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

El conseller de Presidència en funcions, Francesc Homs, ha assegurat que l'independentisme es presentarà unit a les eleccions generals del 20-D, si bé no ha concretat si es farà en forma de llista única. Homs ha donat a entendre, en una conferència de Fòrum Europa, que la concreció pot passar per altres vies al Congrés o el Senat. "Anirem junts, la fórmula concreta estarà determinada --es farà pública en els pròxims dies-- de la manera que ens sigui més útil i rendible, hem de ser pràctics", ha afirmat Homs, a qui se situa com a probable candidat per part de CDC a les llistes dels comicis al Congrés.

"I junts en aquest tipus d'eleccions, es pot fer de moltes maneres. Aquestes eleccions, entre Congrés i Senat, avanço que segur que aquest concepte 'junts' l'aplicarem amb moltes fórmules, però estem determinats a anar-hi junts i la fórmula serà una anècdota, és secundari si tens la determinació d'anar-hi junts", ha explicat el titular de Presidència.

Notícies relacionades

"Això no ho contestaré, ha de passar els seus processos, no hi ha res decidit, i el menys important és el que faci jo mateix", ha respost a la pregunta de si vol encapçalar la llista electoral. Homs ha assegurat que l'Estat acceptarà negociar la independència de Catalunya per interès propi i compromís democràtic entre altres raons.

EL 3% L'"ESTIMULA"

Homs ha fet la seva particular lectura de l'operació judicial sobre la presumpta corrupció a CDC. El conseller en funcions afirma que no creu en casualitats respecte a la coincidència amb la convocatòria del ple del Parlament i l'operació de la Guàrdia Civil, que aquest dimecres va registrar la seu de Convergència i va detenir el seu tresorerGuàrdia Civil, i que en tot cas aquesta actuació, "lluny del desànim, a mi em motiva. Si saps per què passa, pots trobar fonts d'inspiració i de motivació. És molt greu el que va passar".