el resultat no canvia

Junts pel Sí no aconsegueix el diputat 63 amb el recompte del vot per correu

La llista de Mas i la CUP han obtingut gairebé el 64% de les paperetes enviades des de l'exterior

 Artur Mas, durant una roda de premsa, aquest dilluns.

 Artur Mas, durant una roda de premsa, aquest dilluns. / AP / FRANCISCO SECO

1
Es llegeix en minuts

Junts pel Sí no aconseguirà passar dels 62 als 63 diputats amb el recompte del vot exterior. Fonts de la Generalitat consultades han explicat que, una vegada fet l'escrutini del vot exterior, les coses seguiran igual i el PP es queda amb el diputat de la circumscripció de Barcelona que es disputava amb la llista independentista.

Quedar-se amb 62 diputats complica les coses al president Mas, ja que no li val l'abstenció de la CUP per a la seva investidura, mentre que amb 63 diputats sí que li hauria servit.

Així, el Parlament es constituirà amb 62 diputats de Junts pel Sí, 63 de l'oposició no independentista i 10 de la CUP, cosa que significa que Mas no podrà tenir majories simples sense el concurs del partit d'Antonio Baños.

Amb 63 diputats, Junts pel Sí hauria pogut treure endavant el seu projecte només amb l'abstenció de la CUP i al marge del que fes la resta de l'oposició, i ara se li ha complicat l'escenari.

63% DE VOTS INDEPENDENTISTES

Les candidatures independentistes de Junts pel Sí i la CUP han obtingut el 63,73% dels vots emesos pels catalans a l'estranger, però el volum de sufragis no té conseqüències en el repartiment d'escons en el nou Parlament.

Amb el 100% dels vots emesos a Catalunya escrutats, les dues llistes independentistes sumaven el 47,74% dels sufragis: 39,54% i 62 escons per a {Junts} pel Sí; i 8,2% i 10 diputats per a la CUP, amb una xifra de participació rècord del 77,44 %.

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha fet públic aquest dimecres el resultat oficial definitiu després del recompte dels vots dels catalans a l'estranger.

Dels 196.062 catalans censats a l'estranger, 21.771 van sol·licitar la documentació necessària per poder exercir el dret a vot però només 14.781 van emetre finalment el seu vot.

Del total de vots emesos, 7.894 van ser per a Junts pel Sí i 1.526 se'ls va emportar la CUP, que es converteix així en la segona força amb més vots a l'exterior.

Aquests són els resultats del vot exterior:

Junts pel Sí: 7.894 vots.

CUP: 1.526 vots.

C's: 1.429 vots.

Catalunya Sí que es Pot: 1.231 vots.

PSC: 1.025 vots.

Notícies relacionades

PP: 853 vots.

Unió: 425 vots.