L'ESCENARI POSTELECTORAL

Les frases de Mas després de la imputació

El president respon l'endemà de ser cridat a declarar pel 9-N

Artur Mas a Rajoy: Deixi de fer el prepotent i deixi de fer el ridícul. / periodico

1
Es llegeix en minuts

L'endemà que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) dictés, aquest dilluns, la providència per la qual crida a declarar en qualitat d'imputats el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas; l'exvicepresidenta Joana Ortega, i la consellera d'Ensenyament en funcions, Irene Rigau, per haver convocat la consulta del 9-N, el president s'ha defensat i ha donat la seva opinió sobre els resultats electorals de diumenge i les negociacions que s'han obert entre Junts pel Sí i la CUP.


AQUESTES SÓN ALGUNES DE LES FRASES:

"No sóc màrtir ni heroi (...) Legalment no vaig desobeir, però políticament vaig plantar cara; em declaro democràticament rebel davant l'Estat per haver posat les urnes".

"Ha sigut la resposta d'un govern ferit en el seu orgull, rabiós, maldestre, que farà tot el possible per carregar-se'm a mi també".

"Si m'inhabiliten i seguim estant subjectes a l'ordenament jurídic espanyol, això tindrà conseqüències".

"No he ajudat a portar el país fins aquí per dir '¿sabeu què?, 'Ja us ho fareu".

"No tinc ganes de fer altres eleccions, hem de tirar endavant per no tornar al sistema autonòmic".

"Confio que ens entendrem [amb la CUP], el que tenim entre mans és tan important i l'adversari tan poderós, que no podem donar el més mínim marge de desacord en les coses essencials".

"Jo em vull entendre amb la CUP, però s'ha de fer civilitzadament, les negociacions han de sortir bé, no ho podem espatllar tot ara".

"La CUP ha d'entendre que pot influir i ho ha de fer, sabent que Junts pel Sí té un milió i mig de vots, i ells, 300.000".

"Escoltarem a tothom, ¿però com explico als dos milions que van votar que 'sí', que faig més cas als 1,5 milions del 'no"?

"Si tot el que no és 'sí' ho sumem com a 'no', això és una lectura interessada de la gent que té poder".

"No admeto que nosaltres siguem el Govern de les retallades, hem administrat, de la millor manera que hem sabut, les retallades que ens ha imposat Madrid".

"Unió és història passada. Una part d'Unió està dins de Junts pel Sí".

Notícies relacionades

"No veig a ningú a Espanya que estigui en la línia de fer un referèndum vinculant, amb l'excepció, en algunes ocasions, de Pablo Iglesias, que ja veurem el poder que té".

"No he parlat amb Rajoy, he convocat tots els líders polítics catalans, però no tots m'han contestat".