PORTAVEU MUNICIPAL SOCIALISTA

Carmona assenyala Pedro Sánchez com a responsable de la seva destitució

El portaveu del PSM a l'Ajuntament de Madrid renuncia a ser senador i pretén seguir com a regidor

 

 

2
Es llegeix en minuts
IOLANDA MÁRMOL / MADRID

Fidel al seu estil loquaç i directe, Antonio Miguel Carmona, el portaveu del partit socialista a l'Ajuntament de Madrid, ha assenyalat el líder Pedro Sánchez com a responsable de la seva destitució, que li ha sigut comunicada aquest dilluns per la nova secretària regional del partit, Sara Hernández, elegida recentment. “Aquesta no és una decisió que pren ella sola”, ha opinat Carmona, en una roda de premsa en què ha explicat que ha conegut aquesta determinació a través dels mitjans de comunicació. “La destitució és obra i gràcia de la direcció federal”, ha sostingut, i ha admès que ni ha rebut trucada de Pedro Sánchez ni ell té intenció de posar-se en contacte amb el secretari general per a un intercanvi d'opinions.

DIVISIÓ INTERNA

El portaveu considera que la seva destitució està motivada per la seva “posició interna”, per haver defensat el també destituït Tomás Gómez, i per les seves discrepàncies amb la direcció federal, i no per arguments de fracàs electoral, com argüeix Ferraz. “Existeix una dissensió interna amb la direcció federal des de fa mesos”, ha assegurat Carmona, que diu que ha treballat “amb grans esforços” per llimar aquestes discrepàncies. Segons ha explicat, aquesta situació es produeix després que Hernández i el seu entorn guanyessin la direcció regional del partit la setmana passada per un estret 55% davant el 40% obtingut pel candidat recolzat per Carmona, Juan Segovia.

Carmona també ha revelat que quan Sara Hernández li ha comunicat la voluntat que deixi de ser portaveu a l'Ajuntament de Madrid li ha ofert, a canvi, un lloc com a senador. “Jo no tinc preu. Ja em poden oferir el Senat, que no tinc preu”, ha subratllat Carmona, que ha decidit continuar en el seu càrrec actual i forçar una votació del grup socialista al consistori perquè els altres 8 regidors del partit puguin ratificar-lo com a regidor i portaveu o sotmetre's a la decisió de la direcció del partit. També ha avançat que es presentarà al congrés ordinari del PSM de l'any que ve.

Notícies relacionades

Antonio Miguel Carmona ha garantit que, malgrat el conflicte, treballarà perquè Pedro Sánchez guanyi les eleccions legislatives de final d'any, però també ha advertit que no es rendirà. “Lluitaré fins a l'última gota de la meva suor per canviar la direcció d'aquest partit”, ha afirmat.

El portaveu socialista ha confirmat que l'alcaldessa de Madrid s'ha posat en contacte amb ell aquesta mateixa tarda i que li ha traslladat la seva “perplexitat” per la situació. Preguntat per si la bona sintonia amb el grup d'Ahora Madrid liderat per Carmena podria ser un motiu per a la seva destitució de cara a obrir distàncies i polaritzar la campanya per a les eleccions generals, Carmona ha respost que ho ignora.