Sabadell investeix alcalde el republicà Juli Fernàndez

ERC governarà amb Crida per Sabadell després del suport d'Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell en la investidura

1
Es llegeix en minuts
ALBERT SEGURA / SABADELL

El Ple de Sabadell ha investit alcalde el candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Juli Fernàndez. El republicà governarà amb la Crida per Sabadell, configurant així un executiu amb vuit regidors dels 27 que hi ha al consistori vallesà. Unitat pel Canvi Guanyem Sabadell també han votat a favor de la investidura de Fernàndez després de considerar que es tracta del canvi de maneres de fer política a la ciutat.

La tensió sobre la investidura s'ha allargat fins a aquesta mateixa nit, quan Guanyem Sabadell va aprovar en assemblea cedir el vot dels seus dos regidors a la proposta de govern d'ERC i la Crida. Les diferències amb CiU han fet impossible el suport dels nacionalistes, que han denunciat que s'han sentit apartats de qualsevol pacte o negociació per conformar el govern de la ciutat.

Fernàndez ha assenyalat en el seu discurs d'investidura la necessitat de lluitar davant l'evident situació d'emergència social que viuen molts ciutadans, per millorar la situació econòmica a la ciutat, crear ocupació o millorar urbanísticament la ciutat amb un nou POUM. Però també ha tingut referències pel cas de corrupció que ha esquitxat el consistori i el seu exalcalde, Manuel Bustos: "Des de l'ajuntament impulsarem l'exercici d'acusació popular en el 'cas Mercuri', perquè no girarem full si no fem tot el que està al nostre abast", ha assenyalat en el seu discurs.

CREAR LA NOVA "REPÚBLICA CATALANA"

L'alcalde, que ha culminat el seu discurs amb un "Visca Sabadell i Visca Catalunya Lliure", ha reafirmat el compromís que aporten al consistori per situar-se al costat de la proposta per crear la nova República Catalana: "Restem a la disposició del president de la Generalitat i del Parlament de Catalunya", ha assegurat.

Notícies relacionades

En la sessió plenària part dels assistents que seguien l'acte a través d'una pantalla situada al vestíbul de l'edifici han escridassat en els seus discursos els candidats del PP, Esteban Gesa, del PSC, Josep Ayuso, i de CiU, Carles Rossinyol. En canvi, han destacat els aplaudiments a les intervencions de Fernàndez i el portaveu de la Crida per Sabadell, Maties Serracant.

El Ple ha donat pas a una celebració ciutadana a la plaça de Sant Roc, davant del consistori, amb música, una traca i un pica-pica improvisat, i on alguns dels regidors, com el soci de govern Maties Serracant, han acabat ruixats amb cava.