LA CONSTITUCIÓ DELS AJUNTAMENTS

Expectació a Badalona davant el relleu d'Albiol

Centenars de partidaris i detractors de l'alcalde sortint s'amunteguen davant l'ajuntament abans del ple

1
Es llegeix en minuts
VÍCTOR VARGAS LLAMAS / BADALONA

Uns quants centenars de persones que s'amunteguen a la plaça de la Vila de Badalona des d'abans de les 10.30 del matí donen bona mostra de l'expectació amb què es viu el ple d'investidura amb què el popular Xavier García Albiol cedirà la vara de comandament a Dolors Sabater, la cap de llista de Guanyem Badalona

A l'emblemàtica plaça badalonina hi han confluït els participants de les dues marxes de signe totalment oposat que s'han convocat amb motiu de la sessió. D'una banda, fidels d'Albiol que apel·len a la seva condició com a llista més votada per protestar pel canvi polític que sembla imparable. De l'altra, tots els altres, una majoria unida per la voluntat de posar fi a l'etapa del dirigent del PP a la ciutat.

Davant un ampli desplegament mediàtic i policial, les marxes comparteixen espai amb tot l'estrèpit imaginable, però sense que les friccions passin a més. Les discrepàncies es redueixen a les proclames i les llegendes de les pancartes dels uns i dels altres, però no afecten la convivència.

Notícies relacionades

Els crits de 'Sí que es pot' i de 'No passaran' del bloc progressista s'alternen amb proclames a favor d'Albiol i samarretes de color blau en què se li demana a l'alcalde sortint que no es rendeixi.

Estelades al costat de banderes d'Espanya, samarretes verdes de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i pancartes elaborades a partir de tot tipus de pressupostos es barregen davant l'ajuntament a l'espera de l'imminent canvi polític.