El PP recolza Aguirre i intentarà pactar en més llocs amb el PSOE per evitar governs d'esquerra

La direcció del PP coneixia les intencions de la candidata popular d'oferir a Carmona ser alcalde de Madrid

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MADRID

La direcció del PP coneixia les intencions d'Esperanza Aguirre de proposar un pacte al candidat socialista, Antonio Miguel Carmona, per oferir-li els seus vots perquè aquest sigui alcalde de Madrid per evitar que l'aspirant d'Ara Madrid (formació integrada per Podem), Manuela Carmena, arribi a l'Ajuntament de Madrid. Fins i tot ho veu raonable i intentarà que els conservadors busquin el suport dels socialistes en més llocs per evitar governs d'esquerra.  

El PSOE ja ha deixat clara la seva intenció de no pactar en cap lloc amb el PP. De fet Carmona va donar un "no rotund" a Aguirre i va dir que mai pactaria amb ella. El PP ho sap, però vol que es visualitzi que el PSOE prefereix pactar amb l'extrema esquerra.

Notícies relacionades

Abonant el terreny a aquesta maniobra, Mariano Rajoy no s'ha mostrat aquest matí gaire dur contra el líder del PSOE, Pedro Sánchez. Tots dos han mantingut un debat de guant blanc.

Les acusacions contra Podem

El que no comparteixen tots al PP és la duresa amb què Aguirre va tractar dimarts Podem i, durant la campanya, la seva candidata, cosa que l'ha convertit en una icona de l'esquerra. De fet, el ministre d'Exteriors, Juan Manuel Margallo, ha assegurat aquest dimarts, al contrari del que sosté la presidenta del PP de Madrid, que Podem no és un "un perill per a la democràcia".