CONSEQÜÈNCIES DEL 24-M

Esperanza Aguirre, a Rajoy: "El PP necessita una refundació i jo la faré a Madrid"

La candidata a l'alcaldia assegura que convocarà un congrés extraordinari en què podran participar "militants i no militants"

Proposa un pacte entre el PP, el PSOE i Ciutadans per evitar l’ascens d’Ara Madrid. / Foto DAVID CASTRO (ATLAS)

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTIN / MADRID

La candidata popular a l'alcaldia de Madrid, Esperanza Aguirre, ha assenyalat aquesta tarda que el seu partit necessita "una refundació" després de la debacle que van donar les urnes diumenge, i ha afegit que almenys ella la impulsarà al si del PP madrileny, del qual és presidenta. "Faré els canvis que siguin necessaris i no hi haurà límits", ha proclamat, i ha assegurat que es proposa convocar un congrés extraordinari així que estiguin conformats el nou ajuntament i Govern regional, en què, aquesta vegada, puguin participar "militants i no militants".

Aguirre no s'ha atrevit a parlar obertament de primàries --entre altres coses perquè encara que volgués necessitaria per poder celebrar-les una reforma dels Estatuts del PP a nivell nacional--, encara que el seu equip està "buscant fórmules" perquè, segons les seves pròpies paraules, s'acabi d'una vegada amb l'elecció de candidats "a dit" al si de la seva organització. "Hi haurà un congrés extraordinari i tots s'hi podran presentar, perquè no és possible seguir amb les designacions a dit", ha dit.

Notícies relacionades

Aquestes paraules d'Esperanza Aguirre arriben a penes 24 hores després que el seu cap de files, Mariano Rajoy, afirmés públicament que el PP no necessita canvis ni tampoc el Govern i que, per remuntar electoralment, n'hi havia prou mostrant-se més pròxim a la ciutadania i fent millores en la comunicació. "Estic segura que el senyor Rajoy ha d'estar preocupat com tots, i que està disposat a buscar les millors solucions, perquè ens han aplicat un correctiu molt important en les últimes eleccions", ha sentenciat.

GENS D'IMMOBILISME

Segons la responsable del PP madrileny, no és moment d'immobilismes sinó del contrari. Tampoc en política: en un moviment polèmic com pocs, la dirigent popular ha ofert aquest matí al PSOE l'alcaldia amb la finalitat que no governi Ahora Madrid i Manuela Carmena, per considerar que són un "trampolí" perquè Podem arribi a la Moncloa al novembre.