PER ENALTIMENT DEL TERRORISME

Judici a una usuària de Facebook que va simular la venda del cotxe de Carrero Blanco

L'acusada va publicar fotos de l'atemptat amb aquesta frase: "Ocasió!!! Vehicle de segona mà, especial per a presidents del Govern, més que córrer vola"

Una usuària de Facebook.

Una usuària de Facebook. / DADO RUVIC (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

L'Audiència Nacional jutjarà aquest dilluns per un delicte d'enaltiment del terrorisme una usuària de Facebook que, entre altres, va fer un comentari jocós en què simulava la venda del cotxe de l'almirall Luis Carrero Blanco, assassinat per ETA a Madrid el desembre del 1973.

L'acusada, Yolanda Duval Jimeno, s'enfronta a una petició de pena d'un any de presó per publicar el 19 de desembre del 2013 diverses imatges de l'atemptat que va acompanyar amb el text: "Ocasió!!! Vehicle de segona mà, especial per a presidents del Govern, més que córrer vola, compta amb la DGT, no té ITV passada però hauria de volar...".

'KALE BORROKA'

Notícies relacionades

Segons l'escrit provisional d'acusació, l'acusada va utilitzar un perfil denominat 'Nabarra Nafarroa' per publicar una desena d'imatges i comentaris sobre l'organització terrorista ETA en què buscava "exalçar, justificar i difondre públicament" la 'kale borroka' (violència urbana) i els atemptats comesos per la banda.

També va publicar fotografies d'etarres com José Miguel Beñaran Ordeñana, 'Argala', d'un 'ertzaina' de qui va dir "això és un terrorista però no és ETA" i d'un còctel molotov amb la llegenda "a veure fills de puta, ¿parlem o què?".