LA PLAGA DE LA CORRUPCIÓ

Fabra: "Rus haurà d'explicar què feia en un cotxe comptant diners"

El president de la Generalitat valenciana qualifica de "vergonyoses" les gravacions del president de la Diputació de València

Alberto Fabra. / EFE / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

El president de la Generalitat valenciana i del PPCV, Alberto Fabra, s'ha ratificat en la seva decisió de suspendre de militància el president de la Diputació de València Alfonso Rus, investigat per la Fiscalia Anticorrupció per la seva participació en una trama de comissions de diverses empreses públiques dependents de l'organisme provincial. Fabra no ha volgut pronunciar-se sobre el suposat complot que segons Rus hi ha contra la seva persona i s'ha limitat a afirmar que "haurà d'explicar per què estava en un cotxe comptant diners".

Fabra ha qualificat de "vergonyoses" les gravacions divulgades sobre Rus i ha subratllat que aquests comportaments "no caben en l'actual PP". Per justificar la rotunditat amb què el PP ha actuat en aquest cas, el president valencià ha afirmat que hi ha hagut unes "evidències" que no s'han donat en altres casos, en al·lusió a les gravacions. "Són vergonyoses per als que creiem en la política, en els càrrecs públics com a vocació de servei i per poder ajudar els altres", ha apuntat.

NO AVERGONYIR CAP CIUTADÀ

El dirigent popular ha explicat que va parlar amb Rus "quan hi havia de parlar" i ha actuat d'acord amb el seu criteri d'"honestedat, honradesa i de no avergonyir cap afiliat, cap votant i cap ciutadà de la comunitat". "Aquest és el nou PP i això és el quees seguirà fent per demostrar la nostra capacitat no només de gestió, sinó també d'honorabilitat i d'honestedat", ha assegurat.

Notícies relacionades

Fabra va acordar aquest dissabte la suspensió provisional de totes les responsabilitats al partit de Rus i ha sol·licitat al comitè nacional de drets i garanties del PP l'obertura d'un expedient disciplinari. Sobre la renúncia de Rus a la presidència de la Diputació i l'alcaldia de Xàtiva, ha assenyalat que la direcció del partit ha fet el que havia de fer, i Alfonso Rus "ha de ser responsable" i "actuar en conseqüència".

Fabra ha indicat que en aquests moments Rus està "fora del PP" i hauria de "deixar pas" a altres persones per seguir "amb la feina i l'esforç compartit" des del projecte del partit i amb gent "que vol seguir treballant en una idea de la comunitat diferent, en què no es generi cap vergonya a ningú".